Fórum - Zobrazit téma - Linux na Palm - www.PalmHelp.cz
forum.PalmHelp.cz
O všem, co souvisí s webOS a Palm OS
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Linux na Palm
Přejít na stránku 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PalmHelp.cz -> Palm a Linux
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Morbid
>> moderátor <<
>> moderátor <<


Registrace: 4.2. 2005
Příspěvky: 30

PříspěvekZaslal: po 10. červenec, 2006 13:52    Předmět: Linux na Palm Citovat

Ač se to zdá nemožné, skutečně jde na některých zařízeních od Palmu spustit OS Linux s grafickým server a rozhraním GPE, které je primárně určeno pro IPAQ. Vše je ve značném rozpracování a je možné si to odskoušet třeba na Tungsten|T3.
Více naleznete v češtině na http://palmlinux.ic.cz/
V english potom na http://www.hackndev.com/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
chaoos
>> moderátor <<
>> moderátor <<


Registrace: 6.12. 2004
Příspěvky: 206

PříspěvekZaslal: po 10. červenec, 2006 15:03    Předmět: Citovat

slo by to do Zoda ? Radostný
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
skenderax
nováček
nováček


Registrace: 24.2. 2006
Příspěvky: 24

PříspěvekZaslal: st 06. prosinec, 2006 9:39    Předmět: T|X Citovat

Ja som to vyskusal na T|X. Ide to velmi pekne, ale ma to zopar malych (VELKYCH) chyb.

Nedari sa mi, a podla toho, ako som surfoval sa ani neda, vypnut resp hodit do suspend modu linux. To znamena, ze je stale zapnuty. Dalsia chybicka krasy je v tom, ze ak sa chcem vratit na Palm OS, tak to chce reset. To ma za nasledok to, ze sa zmeni datum na rok 1940.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Morbid
>> moderátor <<
>> moderátor <<


Registrace: 4.2. 2005
Příspěvky: 30

PříspěvekZaslal: st 06. prosinec, 2006 12:45    Předmět: Citovat

Ano ano. Power management na palmech zatím opravdu nefunguje. Po resetu nejenom, že máte datum 1940, ale ani nemáte data Radostný
Jedná se zatím opravdu jen o možnos vyzkoušení, než o to že by to šlo použít. Chtěl jsem o tom napsat článek, ale uvažuji jestli to má vůbec cenu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: st 06. prosinec, 2006 17:44    Předmět: Citovat

Cenu by to mělo Mrkající
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
skenderax
nováček
nováček


Registrace: 24.2. 2006
Příspěvky: 24

PříspěvekZaslal: čt 07. prosinec, 2006 8:35    Předmět: Citovat

Ja som to testoval na T|Xku a zatial mi to nesposobilo ziadnu stratu dat. Takze sice s tym nie som moc spokojny, ale nemam sa na co stazovat...

Na druhej strane sa tesim na cas, ked to zacne fungovat. Momentalne sa snazim zohnat nejakeho mailoveho klienta, s ktorym by som mohol sifrovat alebo aspon digitalne podpisovat postu. V tomto pripade by linux bol velmi dobry. Dalo by sa na nom suplovat programy, ktore nie su free na PALM OS.

Dalsim prikladom by mohli byt slovniky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
jacktalking
*** admirál ***
*** admirál ***


Registrace: 12.8. 2005
Příspěvky: 719

PříspěvekZaslal: čt 07. prosinec, 2006 10:25    Předmět: Citovat

Pokud by kdokoliv chtěl psát článek o zkoušení Linuxu na Palmu, rád se podělím o svou zkušenost s Linux na E2 (ať instalace dle postupu a nebo moje "hrubá síla").
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
teret
plavčík
plavčík


Registrace: 3.5. 2005
Příspěvky: 86

PříspěvekZaslal: čt 07. prosinec, 2006 12:15    Předmět: Citovat

a ja muzu prihodit neco o linuxu na TXku, i kdyz ze bych ho nejak moc pouzival se rict neda, chvili jsem si s tim pohral, rozchodil a uz asi 2-3 mesice nespustil
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
pcernik
nováček
nováček


Registrace: 28.1. 2006
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: čt 07. prosinec, 2006 20:31    Předmět: Treo650 Citovat

neni tu nekdo kdo uz zkousel linux na Treu 650 ?? ja se o to pokousel ale zkoncil jsem na tom ze jsem nesehnal zImage kterej je potreba.. (chtel jsem bootovat pomoci cocoboot) initdr mam ale zImage pro treo snad nikde na stazeni neni.. a nejsem zadnej linuxovej guru abych si dokazal zkompilovat vlastni..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Skorpi
viceadmirál
viceadmirál


Registrace: 24.3. 2005
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so 09. prosinec, 2006 22:26    Předmět: Treo650 a kernel Citovat

Podílím se na vývoji linuxu pro Zire72 a s Treem nevím, v CVS z hackndevu ani není v configách, takže ti ho ani nezkompiluju.
Jinak linux je cesta.. třeba jen jak to hezky chodí, standardy, vše v unicode a česky, PDF se prohlížejí jak z praku, html krásně vykreslené atd. (preferuji Opie)
Můj cíl je mít plně funkční linuxové PDA a jako třešnička na dort USB host s wifi dongle - teoreticky toto možné je, samozřejmě se specialnim napajenym kabelem. USB host už byl vyzkoušen tuším na Zire71 a na ostatních PXA palmech by měl jít také.


http://hackndev.com/palm/z72

Na h&d alias 72ka
_________________
HP Pre3, Vodafone
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
jacktalking
*** admirál ***
*** admirál ***


Registrace: 12.8. 2005
Příspěvky: 719

PříspěvekZaslal: ne 10. prosinec, 2006 0:12    Předmět: Re: Treo650 a kernel Citovat

Skorpi napsal:
Podílím se na vývoji linuxu pro Zire72 a s Treem nevím, v CVS z hackndevu ani není v configách, takže ti ho ani nezkompiluju.
Jinak linux je cesta.. třeba jen jak to hezky chodí, standardy, vše v unicode a česky, PDF se prohlížejí jak z praku, html krásně vykreslené atd. (preferuji Opie)
Můj cíl je mít plně funkční linuxové PDA a jako třešnička na dort USB host s wifi dongle - teoreticky toto možné je, samozřejmě se specialnim napajenym kabelem. USB host už byl vyzkoušen tuším na Zire71 a na ostatních PXA palmech by měl jít také.


http://hackndev.com/palm/z72

Na h&d alias 72ka

Jenže portace bude trvat ještě pár let. Nevěřím že pouze měsíců... Dle mého není v portaci budoucnost, ta je leda v zařízeních se zabudovaným linuxem...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
nox
>> moderátor <<
>> moderátor <<


Registrace: 1.2. 2005
Příspěvky: 625

PříspěvekZaslal: ne 10. prosinec, 2006 9:12    Předmět: Linux? Citovat

Ja snad budu brecet: standardy, vše v unicode a česky, PDF se prohlížejí jak z praku, html krásně vykreslené, USB host s wifi dongle

Nešťastný Nešťastný Nešťastný

Nevite kde sehnat par tisic vyvojaru s dostatkem volneho casu?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
jacktalking
*** admirál ***
*** admirál ***


Registrace: 12.8. 2005
Příspěvky: 719

PříspěvekZaslal: ne 10. prosinec, 2006 11:06    Předmět: Re: Linux? Citovat

nox napsal:
Ja snad budu brecet: standardy, vše v unicode a česky, PDF se prohlížejí jak z praku, html krásně vykreslené, USB host s wifi dongle

Nešťastný Nešťastný Nešťastný

Nevite kde sehnat par tisic vyvojaru s dostatkem volneho casu?

Mno PDF jak z praku se dá prohlížet i s PicselViewer. Nevím proč lidé používají PALM PDF.
Ale jinak souhlas, mám z toho depku.. Mít pár tisíc vývojářů s dostatkem volného času, to by bylo super. Pak by se ten Linux dal dodělat možná i do konce roku.. Ale esli by to bootovalo jako to bootuje teď, tak to bych stejně nechtěl.. Na E2 mi to bootovalo skoro minutu.. Rozpačitý
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Skorpi
viceadmirál
viceadmirál


Registrace: 24.3. 2005
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne 10. prosinec, 2006 12:39    Předmět: Jak říkám :) Citovat

Než to bude hotové to bude trvat, děláme to přece zadarmo. Nicméně Palmu už trvá několik let vydat nový OS a mám pocit, že ještě dlouho trvat bude. Když si vezmete, jak daleko je port pro T3 a LD, tak to neni tak v nedohlednu. Boot trvá déle, ale když je suspend, tak není co řešit. PDF v Picsel Viewer jde, ale měl jsem problémy s kódováním, v QPDF jsem jen zaškrtl používat embedded fonty a je to. Zanedlouho už budou palmy HW staré a OS jakbysmet, ale vzhledem k tomu, jak to hezky chodí mít nezávislý linuxový stroj je přeci jen hezké. Navíc je to moderní OS, vše se dá nastavit, co se týče multitaskingu, 7 aplikací najednou není problém - a to i na mých 29MB RAM.

Palm se dávno odepsal svou politikou, i věrné uživatele už naštval. Je to do nebe volající. PalmOS je super, ale vývoj pokračuje jen v tom, že přidávají funkce Treům, jinak nic. Aspoň kdyby ten unicode...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Skorpi
viceadmirál
viceadmirál


Registrace: 24.3. 2005
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne 10. prosinec, 2006 13:10    Předmět: Pár screenshotů z mýho palma Citovat

Kalendář, nová událost:


editace kontaktu



prohlížení PDF



Pop-up menu ve filemanageru



Opie-sheet má import z excelu



a na závěr pohled na launcher


_________________
HP Pre3, Vodafone
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
nox
>> moderátor <<
>> moderátor <<


Registrace: 1.2. 2005
Příspěvky: 625

PříspěvekZaslal: ne 10. prosinec, 2006 13:44    Předmět: Podle obrazku Citovat

Podle obrazku to vypada zatracene dobre, jen tak dal. Jen doufam ze to bude jednoduse aplikovatelne na vsechny novejsi palmy, aby se to nemuselo delat pro kazdy model zvlast.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
teret
plavčík
plavčík


Registrace: 3.5. 2005
Příspěvky: 86

PříspěvekZaslal: po 11. prosinec, 2006 7:04    Předmět: Citovat

jeste tam tak naimportovat najak Graffiti, protoze vkladani "psanych znaku" mi prijde zatim zoufale a klavesnicku nesnasim, a vkladani znaku je jedna z hlavnich cinnosti na pda
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Skorpi
viceadmirál
viceadmirál


Registrace: 24.3. 2005
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po 11. prosinec, 2006 7:46    Předmět: Grafitti Citovat

No co se psani znaku tyce si myslim, ze ta moznost, ze Opie muzete naucit vlastni rukopis, je paradni. Staci tam tuknout na tusim ikonku tuzky a pres nabidku zacit ucit vlastni rukopis. No a kdyz to naucime grafitti, je na tomto poli vyhrano Radostný - akorat si to kazdy musi naucit sam, kdyby to nekdo naucil, a pak rozmnozoval, urcite by to bylo proti autorským právům na grafitti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
jacktalking
*** admirál ***
*** admirál ***


Registrace: 12.8. 2005
Příspěvky: 719

PříspěvekZaslal: po 11. prosinec, 2006 12:52    Předmět: Citovat

Kua kua kua, vyhoďte ho odsud někdo Pobavený Pobavený Pobavený Pobavený Takovéhle pomyšlení dělat je zločin Vysmátý Vysmátý Vysmátý Vysmátý Vysmátý

Jo bylo by to fajn, ale já takto Linux na E2 nerozběhal.. Tedy rozhodně ne z tohoto http://handhelds.org/moin/moin.cgi/PalmTungstenE2
Trochu hrubého násilí a přešlo to i černou obrazovku. Pak mi to ale prdlo nějakou chybu a PALM se zasekl brutálně. Displej se jakoby rozmazával a bylo hotovo.. Takže HARD RESET a zpět k záloze na kartě. Od té doby jsem to nezkoušel.
Kdyby mi to fungovalo alespoň nějak a mohl jsem si tam dát pár aplikací které by šly z karty, nebylo by asi o čem mluvit.

Ale ještě jsem zvědav, jakým způsobem se bude dělat synchronizace. Na PDA budu mít Linux, na PC třeba Windows XP. A jak synchronizovat?? Bez desktopu ani ránu, když jsem doma tak to preferuji než datlovat ručně na PDA nebo vytahovat klávesnicu..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Skorpi
viceadmirál
viceadmirál


Registrace: 24.3. 2005
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: po 11. prosinec, 2006 13:22    Předmět: Synchronizace Citovat

Co vím, tak pro windows uživatele (nejen) chodí Qtopia Desktop (freeware) http://www.trolltech.com/developer/downloads/qtopia/desktopdownloads

Pro linuxáky je možností více, třeba Open Sync

A nevyhazujte mě.. už nepíšu raději nic. Vysmátý

Co se týče rozhození na TE2, tento palm nemám. Ale na webu jsou nějaké garuxy a rootfs, mělo by to chodit. Jestli došlo k zaseknutí, tak to možná bylo staré, protože na E2ce je někde pěkný how-to a na youtube video jak na tom chodí GPE. Nicméně pro Zire72 nebylo vůbec nic, takže jsem se do toho nejdříve namočil a teď už nelze přestat. Musel jsem upravit zdrojáky aby mi chodil touchscreen atd. Také jsem si přepsal driver na Palm 4-řadou ir klávesnici a v linuxu na palmu chodí, časem to uploadnu do SVN.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PalmHelp.cz -> Palm a Linux Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Další
Strana 1 z 15

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Reklama / Ceník
Vstup pro inzerenty




 


Doporučte nás | Webmaster | Hledání | Statistiky | Syndikační kanály | Právní ujednání | Ochrana osobních údajů



PalmHelp (www.PalmHelp.cz), informace nejen ze světa webOS a Palm OS, asistenční služby uživatelům produktů Palm. ISSN 1801-9412