Fórum - Zobrazit téma - Zjištěné chyby v PiLoc - www.PalmHelp.cz
forum.PalmHelp.cz
O všem, co souvisí s webOS a Palm OS
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Zjištěné chyby v PiLoc
Přejít na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PalmHelp.cz -> Lokalizace
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: st 23. srpen, 2006 18:13    Předmět: Zjištěné chyby v PiLoc Citovat

Napadlo mě, že by bylo užitečné shromažďovat na jednom místě všechny známé chyby objevující se v souvislosti s lokalizací PiLoc od Paragonu. Pokud tedy o nějakých víte, napište o nich do tohoto tématu. Uveďte vždy:
1) Testovaný přístroj (nejlépe včetně verze firmware)
2) Verze PiLoc vč. upřesnění jestli se jedná o malou nebo velkou lokalizaci
3) Popis problému

Samozřejmě by bylo dobré ověřit, jestli problém opravdu souvisí s PiLocem. Nejobjektivnější způsob jak to zjistit, je hard reset, obnova dat bez PiLocu a opětovné ověření problému.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: st 23. srpen, 2006 21:04    Předmět: Citovat

1) TX, T5 a LD
2) jakákoliv verze
3) SlovoEd při aktivaci v rezidentu způsobuje znefunkčnění virtual Graffiti
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
jacktalking
*** admirál ***
*** admirál ***


Registrace: 12.8. 2005
Příspěvky: 719

PříspěvekZaslal: čt 24. srpen, 2006 14:28    Předmět: Citovat

Badel napsal:
1) TX, T5 a LD
2) jakákoliv verze
3) SlovoEd při aktivaci v rezidentu způsobuje znefunkčnění virtual Graffiti


Jen bych upozornil že rezidentní režim je u SlovoED v podstatě dvojí - ikona v command bar a aktivace přes dlouhé tapnutí na tlačítko hledání. Při aktivaci přes command bar to opravdu dělá neplechu (i na E2), ale při aktivaci přes tlačítko hledání je to OK...
Všiml jsem si že spousta aplikací co hází svou ikonu do command baru je náchylnější k padání a divným resetům..

---------------------------

1) mé E2, staré Zire31, TX (pouze z doslechu, není mé)
2) jakákoliv verze
3) po přepnutí ze slovníku PADict do launcheru s velkým množstvím aplikací je při zapnutém Pilocu ignorován graffiti key "H".

Příklad: V launcheru mám hodně aplikací a chci se dostat okamžitě k hotsyncu. Nakreslím tedy "H" abych se dostal na ikonu Hotsync, ale ozývá se chybový zvuk. Pokud se přepnu do záložky s méně aplikacema (cca 10) kde je hotsync, "H" z ničehonic funguje.






1) E2+klávesnice
2) plná verze (lite nezlobí)
3) Po deaktivaci Piloc a aktivaci CJKOS dochází v aplikaci PADict ke konfliktu, kdy klávesnice píše japonsky, ale někdy napíše i háčky nebo čárky. Děje se v celém systému. Piloc tedy asi není dostatečně deaktivován.

Myslel jsem že to je problém klávesnice, bohužel když udělám hardreset a piloc nenainstaluji, chová se to korektně (tzn. s pomocí CJKOS píše pěkně obě japonské kany)
Můžete namítnout že japonštinu moc lidí používat nebude a tak není proč o tom psát, ale najde se třeba spousta lidí co používají polštinu nebo jiné abecedy se speciálními znaky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
nox
>> moderátor <<
>> moderátor <<


Registrace: 1.2. 2005
Příspěvky: 625

PříspěvekZaslal: čt 24. srpen, 2006 15:11    Předmět: TT1 Citovat

1) TungstenT1 s poslednim updatem
2) Piloc 3.6.1183
3) po spusteni programu jde casto ale ne vzdy do soft resetu, takze je jakakoliv zmena nastaveni problematicka a navic po tomto resetu prepina velkou/malou lokalizaci. Proste radost, zvlast kdyz se v pilocu zapina skladaci klavesnice.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
jacktalking
*** admirál ***
*** admirál ***


Registrace: 12.8. 2005
Příspěvky: 719

PříspěvekZaslal: pá 25. srpen, 2006 20:25    Předmět: Re: TT1 Citovat

nox napsal:
1) TungstenT1 s poslednim updatem
2) Piloc 3.6.1183
3) po spusteni programu jde casto ale ne vzdy do soft resetu, takze je jakakoliv zmena nastaveni problematicka a navic po tomto resetu prepina velkou/malou lokalizaci. Proste radost, zvlast kdyz se v pilocu zapina skladaci klavesnice.

Otázka: nemáš náhodou slovník MSDict od Mobisoft? Přesně tento problém jsem měl také, popisoval jsem ho částečně zde na fóru.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
nox
>> moderátor <<
>> moderátor <<


Registrace: 1.2. 2005
Příspěvky: 625

PříspěvekZaslal: pá 25. srpen, 2006 20:53    Předmět: Re: TT1 Citovat

jacktalking napsal:
nox napsal:
1) TungstenT1 s poslednim updatem
2) Piloc 3.6.1183
3) po spusteni programu jde casto ale ne vzdy do soft resetu, takze je jakakoliv zmena nastaveni problematicka a navic po tomto resetu prepina velkou/malou lokalizaci. Proste radost, zvlast kdyz se v pilocu zapina skladaci klavesnice.

Otázka: nemáš náhodou slovník MSDict od Mobisoft? Přesně tento problém jsem měl také, popisoval jsem ho částečně zde na fóru.


Ne, ze slovniku maximalne slovoed a neni rezidentni.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: po 28. srpen, 2006 1:10    Předmět: Citovat

1) Tugsten T3
2) PiLoc jakákoliv verze
3) Nelze spustit Operu 2.0. Opera 1.0 funguje, ale nepoužitelně pracuje s českou diakritikou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: út 29. srpen, 2006 17:05    Předmět: Citovat

1) Treo 600
2) PiLoc jakákoliv verze
3) Nefunguje odesílání více SMS jako jedné SMS
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: ne 10. září, 2006 0:10    Předmět: Citovat

1) Tungsten T5
2) PiLoc 2.25
3) Zpomalené nabíhání webového prohlížeče Blazer
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
jacktalking
*** admirál ***
*** admirál ***


Registrace: 12.8. 2005
Příspěvky: 719

PříspěvekZaslal: ne 10. září, 2006 10:23    Předmět: Citovat

Badel napsal:
1) Tungsten T5
2) PiLoc 2.25
3) Zpomalené nabíhání webového prohlížeče Blazer

Není náhodou zapnut Piloc Monitor?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: čt 12. říjen, 2006 19:47    Předmět: Citovat

Není
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: čt 12. říjen, 2006 19:52    Předmět: Citovat

1) Treo 650 1.20 ENA
2) PiLoc 3.81 Deluxe Light
3) Při pokusu o přejmenování záložky v aplikaci ZLauncher 5.41p se při stisku tlačítka [Alt] Treo okamžitě resetuje
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Pavel1969
nováček
nováček


Registrace: 11.9. 2006
Příspěvky: 12

PříspěvekZaslal: ne 12. listopad, 2006 15:12    Předmět: Citovat

a)Life Drive
b)PiLoc 3.7b
c)velkou lokalizaci vůbec nepoužívám, neboť se LD resetuje naprosto nevypočitatelně a stále jak při práci v Doc2Go, při vyhledávání a nelze přepínad módy virtual graffitti plochy(klávesnice-ploška).
U malé lokalizace se občas vyskytne reset při kopírování a vkládání textu
v PIM aplikacích a při přechodu z módu:skrýt-zobrazit soukromé záznamy.
Momentálně mám oddinstalovanou lokalizaci celkově, nepoužívám diakritiku a LD už jeden celý den bez resu(halelujá) Překvapený
_________________
Palm Pilot>Palm IIIx>m515>TT>TII>TIII>Life Drive>>Life Flash>?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: čt 01. únor, 2007 22:45    Předmět: Citovat

1) Tungsten T5
2) PiLoc light
3) Nestabilní přepínání kódování, zablokování infraportu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: út 13. únor, 2007 13:41    Předmět: Citovat

1) Palm TX
2) PiLoc PiLoc 3.71
3) Nelze beamovat (infraport je částečně blokovaný)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
jardas
nováček
nováček


Registrace: 29.7. 2006
Příspěvky: 34

PříspěvekZaslal: st 14. únor, 2007 7:02    Předmět: Citovat

Badel napsal:
1) Palm TX
2) PiLoc PiLoc 3.71
3) Nelze beamovat (infraport je částečně blokovaný)


Diky, ze jsi to sem za me napsal. Bude se to nejak resit? Jen to upresnim - nelze beamovat ani prijimat, ale napr. OmniRemote funguje 100%.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: st 14. únor, 2007 9:17    Předmět: Citovat

Řešit se to nejspíš nebude, Paragon už vývoj českých lokalizací prakticky vzdal.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
jardas
nováček
nováček


Registrace: 29.7. 2006
Příspěvky: 34

PříspěvekZaslal: st 14. únor, 2007 9:25    Předmět: Citovat

Badel napsal:
Řešit se to nejspíš nebude, Paragon už vývoj českých lokalizací prakticky vzdal.

skoda, ale jinak dik za odpoved. Mrkající

Setkal se s tim jeste nekdo? Otázka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
masoxCZ
*** admirál ***
*** admirál ***


Registrace: 9.2. 2007
Příspěvky: 939

PříspěvekZaslal: st 14. únor, 2007 16:26    Předmět: Citovat

Badel napsal:
Řešit se to nejspíš nebude, Paragon už vývoj českých lokalizací prakticky vzdal.


Po tom jak zprasili lokalizaci T5ky se dá říct jen "to je dost".
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
nox
>> moderátor <<
>> moderátor <<


Registrace: 1.2. 2005
Příspěvky: 625

PříspěvekZaslal: st 14. únor, 2007 19:04    Předmět: Radost Citovat

Badel napsal:
Řešit se to nejspíš nebude, Paragon už vývoj českých lokalizací prakticky vzdal.


No to je teda radost, kdyby to aspon uvolnili aby se toho mohl chytit nekdo schopnej. Smutný
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PalmHelp.cz -> Lokalizace Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Reklama / Ceník
Vstup pro inzerenty




 


Doporučte nás | Webmaster | Hledání | Statistiky | Syndikační kanály | Právní ujednání | Ochrana osobních údajů



PalmHelp (www.PalmHelp.cz), informace nejen ze světa webOS a Palm OS, asistenční služby uživatelům produktů Palm. ISSN 1801-9412