Fórum - Zobrazit téma - Zjištěné chyby v Locale - www.PalmHelp.cz
forum.PalmHelp.cz
O všem, co souvisí s webOS a Palm OS
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Zjištěné chyby v Locale
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PalmHelp.cz -> Lokalizace
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
roman400
nováček
nováček


Registrace: 16.8. 2005
Příspěvky: 5
Bydliště: OV

PříspěvekZaslal: st 19. březen, 2008 3:26    Předmět: Velký font v alertech Citovat

Problém jsem měl už na TX a trvá dodnes: po aktivování lokalizace Locale na T680 se používá ve všech alertech (systémových oknech s upozorněními a chybami) pouzívá velké tučné písmo.
Lze zkontrolovat např. takto:
- spustit MemoPad
- napsat jeden radek nejakych nesmyslu
- Menu+S = vybrat napsaný text
- Menu+C = zkopírovat do schránky
- opakovat Menu+C až do zaplnění celého displeje T680
- znovu Menu+S = vybrat cely text
- Backspace = pokus smazat text
Zobrazi se dialog (alert) "This editing operation cannot be undone.", ale používá velký tučný font.
Bez zapnuté lokalizace Locale alerty používají standardní malý font. Jasná chyba...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
roman400
nováček
nováček


Registrace: 16.8. 2005
Příspěvky: 5
Bydliště: OV

PříspěvekZaslal: st 19. březen, 2008 3:39    Předmět: T680: nelze vyhledávat v kontaktech Citovat

Při zapnuté lokalizaci Locale (ale dělá to i PiLoc, a dokonce i T680 bez aktivované lokalizace) se mi při pokusu o vložení znaku s diakritikou při vyhledávání kontaktů na T680 (po stisknutí tlačítka Alt) zobrazí okno "This key lets you enter accents and symbols not shown on the keyboard. Select keyboard help from the Edit Menu..." a pochopitelně se nic nevyhledává.
Navíc, vzhledem k tomu, že Locale zvětší písmo v alertech (viz můj předchozí post), výše uvedený text není kompletní (proto tam mám na konci "..."), protože je delší než okno. Po vypnutí Locale se text zobrazí celý, ale objevuje se stále a vyhledávání nefunguje.
Možná (spíše pravděpodobně) to není problém Locale ani PiLocu, ale samotného T680 (firmware?). Nemožnost hledat kontakty s diakritikou je omezující a dooost mě prudí.
PS: Mám T680 s FW R01.92 a SW Treo680-1.12-ROW. Může to vyzkoušet někdo se starším firmware (před updatem v 02/2008)? Zajímalo by mě, zda je to chyba nového FW nebo T680 obecně.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
pantata
nováček
nováček


Registrace: 11.11. 2006
Příspěvky: 24

PříspěvekZaslal: st 19. březen, 2008 10:44    Předmět: Citovat

Je to vlastnost aplikace Kontakty a nevim o tom, ze by to nekde fungovalo (nefungovalo mi to na T650, 680 a nefunguje to ani na Centro). Resenim je pouzivat jinou aplikaci (napr. takephone)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: st 19. březen, 2008 11:17    Předmět: Citovat

Viz http://www.palmhelp.cz/html/modules.php?name=Tipy&&myfaq=yes&id_cat=2#2
(poslední odrážka)


Jinak pánové prosím o zachování následující syntaxe v tomto vláknu:

1) Testovaný přístroj (nejlépe včetně verze firmware)
2) Verze Locale vč. upřesnění jestli se jedná o malou nebo velkou lokalizaci
3) Popis problému

Děkuji.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Knihomol94
*** admirál ***
*** admirál ***


Registrace: 19.8. 2007
Příspěvky: 656
Bydliště: /home

PříspěvekZaslal: pá 21. březen, 2008 13:24    Předmět: Citovat

-Palm LifeDrive s updatem 2.0
-velká verze Locale 3.39
- V Blazeru ve web-polích se stává, že při pokusu napsat znak, u kterého jde napsat diakritika, se tento znak napíše dvakrát. Objeví se pod ním nachvíli nějaká tmavě modrá čárka jako podtržení a za zlomek sekundy je tam 2x...
-Dále se po resetu v menu nastaveni nezobrazi polozka Locale a palm stale mluvi cesky...
P.S. Kdy už bude Locale umět češtinu pro PUWK???
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
sharkan123
nováček
nováček


Registrace: 25.4. 2008
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: po 19. květen, 2008 23:10    Předmět: Citovat

jestli to chapu dobre budu vubec rad kdyz se cestiny na centro doziju a jestli da buh jeste budu muset vysolit petibabu Šokovaný Machr Pobavený
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
masoxCZ
*** admirál ***
*** admirál ***


Registrace: 9.2. 2007
Příspěvky: 939

PříspěvekZaslal: st 21. květen, 2008 10:41    Předmět: Citovat

Knihomol: Obávám se, že nikdy.
Češtinu s PUWK uměl jen PiLOc pro T3ku, pro T5ku byla zmršená a šlo jen něco, pro TX prý taky, a Locale neumí CZ s PUWK ani pro Treo, tak si nedělej iluze že by pro Centro uměla. BTW není ještě ani finální verze Locale pro T680 1.12ROW, a to ten update vyšel někdy v lednu.
_________________
UTFG "Jak se správně ptát" !!!
... Peace through superior firepower.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: st 21. květen, 2008 14:26    Předmět: Citovat

Prosil bych využívat toto vlákno jen nahlašování chyb. Děkuji.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
gimli
plavčík
plavčík


Registrace: 15.1. 2008
Příspěvky: 163

PříspěvekZaslal: ne 06. červenec, 2008 18:18    Předmět: Treo680 + Locale Citovat

1. Treo 680, firmware 2.11
2. malá lokalizace 1.12ROW beta
3. reset při stahování mailů před Versamail, nepomohlo odstranit soubor Multimail_csCZ, problém přetrvává. Což je dost otrava, protože lokalizaci jsem si koupil hlavně kvůli Versamailu.
Hrozně rád bych věděl, zda někdy bude taky ostrá verze a nejen beta ... i když jak to vypadá, tak Redgrep na lokalizaci Palmu zvysoka ... však víte co Smutný Např. velká lokalizace pro TX je beta už dlouho a na dotaz jestli kdy bude ostrá jsem nedostal žádnou odpověď.

Gimli
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Knihomol94
*** admirál ***
*** admirál ***


Registrace: 19.8. 2007
Příspěvky: 656
Bydliště: /home

PříspěvekZaslal: po 07. červenec, 2008 7:52    Předmět: Citovat

A zkousels tohle?
http://www.palmhelp.cz/html/modules.php?name=News&file=article&sid=1445
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
gimli
plavčík
plavčík


Registrace: 15.1. 2008
Příspěvky: 163

PříspěvekZaslal: po 07. červenec, 2008 14:11    Předmět: Citovat

@Knihomol94:
Díky za tip, vyzkouším, snad to pomůže.

Gimli
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
gimli
plavčík
plavčík


Registrace: 15.1. 2008
Příspěvky: 163

PříspěvekZaslal: po 07. červenec, 2008 18:29    Předmět: Citovat

@Knihomol94

Tak bohužel, resetuju pořád. Přitom když přepnu lokalizaci do angličtiny, tak to funguje jako z praku Smutný


Naposledy upravil gimli dne po 07. červenec, 2008 18:56, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: po 07. červenec, 2008 18:35    Předmět: Citovat

Zkusil bych tam dát firmware 1.12 namísto tý britský verze, co tam máš.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
gimli
plavčík
plavčík


Registrace: 15.1. 2008
Příspěvky: 163

PříspěvekZaslal: po 07. červenec, 2008 19:00    Předmět: Citovat

Badel napsal:
Zkusil bych tam dát firmware 1.12 namísto tý britský verze, co tam máš.


To Treo bylo brandované pro AT&T, ROM jsem přehrál, ale jde přehrát i firmware? A pokud ano, jak?

Díky,
Gimli
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: po 07. červenec, 2008 19:57    Předmět: Citovat

Zkus tohle, ale ono to asi tak jednoduše nepůjde:
http://www.palmhelp.cz/html/modules.php?name=News&file=article&sid=1545

Kdyžtak bys to musel poslat k nám.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
gimli
plavčík
plavčík


Registrace: 15.1. 2008
Příspěvky: 163

PříspěvekZaslal: po 07. červenec, 2008 20:38    Předmět: Citovat

@Badel
Takto to opravdu najde, při pokusu o flashnutí na verzi ROW to napíše, že updater není kompatibilní s tímto zařízením.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
gimli
plavčík
plavčík


Registrace: 15.1. 2008
Příspěvky: 163

PříspěvekZaslal: po 07. červenec, 2008 20:42    Předmět: Citovat

Ale napadla mě jiná věc, prosím, kdo máte Treo680, jaká verze Versamailu je ve verzi 1.12ROW? U mě na ATT verzi je to 3.5.5. Pokud je ve verzi ROW jiný Versamail, mohlo by pomoct ho nahradit. Mohl by mi prosím někdo Versamail ze své T680 vypreparovat a poslat?

Naposledy upravil gimli dne po 07. červenec, 2008 20:42, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: po 07. červenec, 2008 20:42    Předmět: Citovat

Jasný, to jsem čekal. Řešení je ve výměně RFU modulu, což je dost drahý (cca kolem 1500,- Kč).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PalmHelp.cz -> Lokalizace Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Reklama / Ceník
Vstup pro inzerenty




 


Doporučte nás | Webmaster | Hledání | Statistiky | Syndikační kanály | Právní ujednání | Ochrana osobních údajů



PalmHelp (www.PalmHelp.cz), informace nejen ze světa webOS a Palm OS, asistenční služby uživatelům produktů Palm. ISSN 1801-9412