Fórum - Zobrazit téma - Stabilni opera mini pro Centro - www.PalmHelp.cz
forum.PalmHelp.cz
O všem, co souvisí s webOS a Palm OS
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Stabilni opera mini pro Centro
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PalmHelp.cz -> Komunikace
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jendis
nováček
nováček


Registrace: 18.4. 2007
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: út 03. únor, 2009 16:51    Předmět: Citovat

zjistil sem zajimavou vecicku... stejny zpusob sem pouzil na starem Treu 650 a zatim se mi operu nepodarilo schodit. Zastavuju stranky v nacitani, nacitam slozite stranky a porad drzi. Pred tim sem to zkousel na dvou fungl novejch Centrech...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
vrty
nováček
nováček


Registrace: 4.2. 2005
Příspěvky: 38
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út 03. únor, 2009 17:58    Předmět: Citovat

Jendis napsal:
zjistil sem zajimavou vecicku... stejny zpusob sem pouzil na starem Treu 650 a zatim se mi operu nepodarilo schodit. Zastavuju stranky v nacitani, nacitam slozite stranky a porad drzi. Pred tim sem to zkousel na dvou fungl novejch Centrech...


To nechápu, když si ji zastavíš, jak si ji pak přečteš? Když máš staženou jen půlku?
_________________
Palm Centro
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
Novel_Whoop
plavčík
plavčík


Registrace: 7.7. 2008
Příspěvky: 187
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út 03. únor, 2009 18:10    Předmět: Citovat

Citace:

To nechápu, když si ji zastavíš, jak si ji pak přečteš? Když máš staženou jen půlku?

Obvykle,kdyz clovek zastavi nacitani stranky,tak je to kvuli tomu,ze se preklikne a klikne na jinej odkaz nez chtel.Tak to stopne a vrazi se zpet...
_________________
<b>Palm E2,Palm TX,Palm Zire 72</b>
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jendis
nováček
nováček


Registrace: 18.4. 2007
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: út 03. únor, 2009 18:45    Předmět: Citovat

to sem nemyslel. Na centru kdyz sem v prubehu nacitani daval zastavit, tak to byl krizovej okamzik, kde se to rado casto kousalo. Na Treu to nedela
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
teret
plavčík
plavčík


Registrace: 3.5. 2005
Příspěvky: 86

PříspěvekZaslal: út 03. únor, 2009 21:08    Předmět: Citovat

ad ovládání: zmáčknu tlačítko s TELEFONEM což vyvolá menu Opety a dám EXIT pomocí pětisměrného tlačítka
jinak mi na CENTRu opera tuhne i s novou javou
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
IJK
nováček
nováček


Registrace: 6.3. 2007
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: st 04. únor, 2009 10:56    Předmět: Citovat

teret napsal:
ad ovládání: zmáčknu tlačítko s TELEFONEM což vyvolá menu Opety a dám EXIT pomocí pětisměrného tlačítka
jinak mi na CENTRu opera tuhne i s novou javou

Syn má na Centru Operu 3 i 4 (pouští se obě střídavě z karty přes PowerRun i s Javou, za pomocí upraveného Hawkova Launcheru) a obě chodí zhruba stejně (ne)stabilně jak na mém Treu, t.j. dá se s tím docela žít. Kromě toho je tam Hawkova malá čeština pro Centro a YAHM hack kvůli používání jiného launcheru. Vypnutí Opery normálně domečkem, v pohodě.
Nakolik to může ovlivňovat PowerRun netuším, Java je nastavená na 2MB a 32k (stejně jako používám na Treu).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jendis
nováček
nováček


Registrace: 18.4. 2007
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: st 04. únor, 2009 16:20    Předmět: Citovat

Trosku offtopic, ale dostla mi s Centrem trpelivost. Neustale se kouse i pri telefonovaci casti... pri prijmu hovoru, pri ukonceni. Zkousel sem 2 kusy a je to porad stejny. Po resetu i pri nejakejch aplikacich. Ach jo... jinak se mi velice libi, ale pro tuto zasadni nepouzitelnost se vracim ke stare omlacene (ale zlate) 650tce... skoda Palme
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
IJK
nováček
nováček


Registrace: 6.3. 2007
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: st 04. únor, 2009 17:30    Předmět: Citovat

Jendis napsal:
Trosku offtopic, ale dostla mi s Centrem trpelivost. Neustale se kouse i pri telefonovaci casti... pri prijmu hovoru, pri ukonceni. Zkousel sem 2 kusy a je to porad stejny. Po resetu i pri nejakejch aplikacich. Ach jo... jinak se mi velice libi, ale pro tuto zasadni nepouzitelnost se vracim ke stare omlacene (ale zlate) 650tce... skoda Palme

Co tam je za aplikace? Je tam nějaká lokalizace?
Synovo Centro je vcelku stabilní, a to věčně poslouchá na pozadí MP3 a při tom třeba hraje hry nebo brouzdá po webu (Vodafone 1/2 roku zdarma). BTW, data od Vodafonu (teď zadara) mu chodí nezanedbatelně líp než moje placená od T-Mobile, což mne dost překvapilo, čekal bych to naopak.
Co mne trochu štve je DTG 10, které v seznamu zobrazí všechny knihy v *PDB formátu (má jich na kartě desítky), i když tento formát neumí číst Smutný. Bez filtru na typy s tím nejde moc dělat.
Taky je boj střídat Treo a Centro kvůli jinému rozložení tlačítek (zejména domeček a menu).
Jediný známý problém, který zatím neumíme řešit je se SMS - aniž bych dokázal vysledovat proč, občas se odešle, jindy se místo odeslání uloží do složky Outbox :-O
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
teret
plavčík
plavčík


Registrace: 3.5. 2005
Příspěvky: 86

PříspěvekZaslal: st 04. únor, 2009 17:37    Předmět: Citovat

Jendis napsal:
Trosku offtopic, ale dostla mi s Centrem trpelivost. Neustale se kouse i pri telefonovaci casti... pri prijmu hovoru, pri ukonceni. Zkousel sem 2 kusy a je to porad stejny. Po resetu i pri nejakejch aplikacich. Ach jo... jinak se mi velice libi, ale pro tuto zasadni nepouzitelnost se vracim ke stare omlacene (ale zlate) 650tce... skoda Palme

zkoušel jsi to i s jinou SIM kartou, možná může být problém tady
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
kinter
plavčík
plavčík


Registrace: 23.6. 2005
Příspěvky: 197

PříspěvekZaslal: st 04. únor, 2009 18:56    Předmět: Citovat

Jendis napsal:
Trosku offtopic, ale dostla mi s Centrem trpelivost. Neustale se kouse i pri telefonovaci casti... pri prijmu hovoru, pri ukonceni. Zkousel sem 2 kusy a je to porad stejny. Po resetu i pri nejakejch aplikacich. Ach jo... jinak se mi velice libi, ale pro tuto zasadni nepouzitelnost se vracim ke stare omlacene (ale zlate) 650tce... skoda Palme


Prý mají problémy některé Vodafone karty, nějaký majitel Centra mi psal. Já mám nejstarší Vodafone a jedu bez problému od té doby, co jsem odinstaloval MHD2. Protože mi Treo tuhlo v nabíječce při příjmu SMS, tak jsem do Centra instaloval pomalu a postupně. A když se 2x seklo při příjmu hovoru, poslední bylo přidané MHD2 a tak šlo ven. Od té doby je klid. Telefén telefénuje, ale MHD2 mi chybí. Nešťastný
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: st 04. únor, 2009 19:23    Předmět: Citovat

Nevim, jestli to pomůže i tobě, ale ten samej problém jsme už u několika lidí s Centrem vyřešili doporučením vyměnit jejich starou SIM kartu za novou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
teret
plavčík
plavčík


Registrace: 3.5. 2005
Příspěvky: 86

PříspěvekZaslal: čt 05. únor, 2009 6:46    Předmět: Citovat

Jinak na mém centru mi zatím lépe chodí opera mini na JVM 5.7.1, na 5.7.2 mi tuhla celkem pravidelně, po nainstalování 5.7.1 jsem včera browsil cca 2 x 40 min bez problémů a to jsem schválně prohlížel i velikostně náročné stránky. Dnes budu testovat dál a doufám, že stabilita vydrží, a že to nebyl jen nahodilý stav.

Naposledy upravil teret dne čt 05. únor, 2009 13:53, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jendis
nováček
nováček


Registrace: 18.4. 2007
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: čt 05. únor, 2009 9:02    Předmět: Citovat

mam vodafone simku, zhruba tak 3-4 roky starou
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
IJK
nováček
nováček


Registrace: 6.3. 2007
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: čt 05. únor, 2009 9:08    Předmět: Citovat

Citace:
To nechápu, když si ji zastavíš, jak si ji pak přečteš? Když máš staženou jen půlku?

V Opeře verze 3, nebo ve verzi 4 s nastaveným mobilním zobrazením to normálně jde. Máš nataženou jen část - vidíš jen tu část a můžeš číst samozřejmě jen tu část, ale chodí to. Používám např. v metru, pokud se ve stanici nestačí načíst vše - v tunelu by se to stejně bez signálu nedočetlo, tak se načítání stopne a do další stanice se dá číst alespoň ta načtená část stránky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
cube48
nováček
nováček


Registrace: 24.7. 2005
Příspěvky: 22

PříspěvekZaslal: ne 05. duben, 2009 0:29    Předmět: Citovat

Takze po cca 2 mesicich testovani starsi verze Opery Mini na Centru se mi podarilo docilit stabilniho stavu.

Java VM J9 2.2.14 ARM
Java Prefs pro Opera Mini:
Use Double Buffering - ano
Use high resolution coordinates - ano
Set Memory Maximum: 4Mb
Set Maximum Java Thread Stack Size: 8Kb

Pred kazdym spustenim Opery Mini vycistim dbcache pomoci utilitky FlushIt! (cisteni provadim vyhradne rucne). Mam upravenou verzi ROM, takze po vycisteni vypada v optimalnim pripade pamet takto:
Memory info:
Total: 29,4 MB
Free: 27,5 MB
Chunk: 16 MB

Pokud mi nejde vycistit pamet tak, abych mel Chunk vetsi nez cca 10 MB, tak radeji provedu soft reset a Chunk je opet na 16-ti MB. Za ty dva mesice mi Opera vytuhla 2x a v obou pripadech byl Chunk jen okolo 10 MB.

Opera Mini 3.1.10423 20080229
Load images - ano
Higher image quality - ne
Content folding - ano
Visual effects - ano
24-hour clock - ano

Mimo jine pouzivam CleanStart. Operu Mini, JavaVM i Hawkovu cestinu mam zatrzenou. Nevim do jaky miry to muze mit vliv na stabilitu, ale pro jistotu to tu uvadim. Napriklad Hawkova cestina mi po vycisteni dbcache nabizela misto alternativnich znaku jen rozsypanej caj. Po pridani ESwitch do zatrzenych aplikaci uz je vse OK.

Tahle starsi Opera Mini je sice trosku pomalejsi pri cekani na zpracovani stranek (Processing ...), ale neni to nic drastickyho a za tu stabilitu mi to urcite stoji. Dokonce mi prijde, ze formatovani nekterych stranek je mnohem lepsi nez v novejsich verzich. Napr. stranky PDASoftu v novejsich verzich Opery Mini renderuji dlouhatanskou nesmyslnou bilou plochu, kterou normalne zabira reklama. V tyhle starsi verzi je vsechno hezky v rade hned pod sebou.
Nacitani stranek do jednoho dlouheho sloupce mi naprosto vyhovuje a po zkusenosti s soupacim prohlizecem iPhonu si proste Operu Mini coby mobilni prohlizec obecne nemuzu nez vynachvalit. I do G1 jsem hned tlacil radsi mobilni verzi Opery nez se trapit se normalnim prohlizecem na malym displeji. To samy s delam s jakymkoliv Symbian phonem co mi prijde do ruky a hned prepinam na sloupcovy mod.

Kdyby to nekdo z vas zkousel, tak dejte pak vedet s jakym vysledkem Mrkající
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
teret
plavčík
plavčík


Registrace: 3.5. 2005
Příspěvky: 86

PříspěvekZaslal: po 06. duben, 2009 10:59    Předmět: Citovat

jdou nainstalovat dvě ruzne verze opery ??? nejak upravit už tu nainstalovanou, tak aby ta dalsi instalace neprepasal tu predchozi ??
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
IJK
nováček
nováček


Registrace: 6.3. 2007
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: po 06. duben, 2009 11:44    Předmět: Citovat

teret napsal:
jdou nainstalovat dvě ruzne verze opery ??? nejak upravit už tu nainstalovanou, tak aby ta dalsi instalace neprepasal tu predchozi ??

Jde to, ale dře to Radostný.
Nutno spouštět z karty pomocí dvou verzí Hawkova launcheru (dají se naklonovat z poslední verze úpravou CreatorID, aby je každá verze Opery + Launcher měly odlišné), dále nutno změnit názvy Oper (aby se poznalo v zástupcích která je která) a v případě pádu pak pečlivě uklidit vše z paměti (jinak se pobijí daty v pracovních Java fajlech).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Knihomol94
*** admirál ***
*** admirál ***


Registrace: 19.8. 2007
Příspěvky: 656
Bydliště: /home

PříspěvekZaslal: po 06. duben, 2009 11:46    Předmět: Citovat

melo by to jit, ja mel kdysi na pam. karte tak 5 nebo 6 ruznejch verzi a vsechny fungovaly..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
cube48
nováček
nováček


Registrace: 24.7. 2005
Příspěvky: 22

PříspěvekZaslal: po 06. duben, 2009 12:02    Předmět: Citovat

Myslim, ze ne. Mam pocit (uz je to nejaka doba co jsem to zkousel), ze se vzdycky prepise, i kdyz je nazev souboru ruznej. O zachovani nastaveni (zalozky, RSS) ani nemluve.

Jestli chces zkusit jinou verzi, tak si udelej zalohu (NVBackup rulez!), odinstaluj stavajici verzi a pak nainstaluj jinou. Pokud ti nebude vyhovovat, tak proved obnovu ze zalohy. Lepsi reseni me v tuhle chvili nenapada.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
killinghawk
*** admirál ***
*** admirál ***


Registrace: 15.5. 2006
Příspěvky: 755

PříspěvekZaslal: po 06. duben, 2009 12:05    Předmět: Citovat

Jde to jak spouštěním z karty přes PowerRUN včetně Java VM (pak se dají kombinovat různé verze Javy na jednom zařízení), tak i ponecháním Java VM ve vnitřní paměti a nastavením parametrů pro každou aplikaci zvlášť. Nastavení parametrů Javy se nachází v Prefs (Nastavení).
_________________
dlapa.cz
killinghawk.cz
Více zde
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PalmHelp.cz -> Komunikace Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 2 z 4

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Reklama / Ceník
Vstup pro inzerenty




 


Doporučte nás | Webmaster | Hledání | Statistiky | Syndikační kanály | Právní ujednání | Ochrana osobních údajů



PalmHelp (www.PalmHelp.cz), informace nejen ze světa webOS a Palm OS, asistenční služby uživatelům produktů Palm. ISSN 1801-9412