Fórum - Zobrazit téma - Vestavěné DTG10 na Centru a čeština - funkční! - www.PalmHelp.cz
forum.PalmHelp.cz
O všem, co souvisí s webOS a Palm OS
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Vestavěné DTG10 na Centru a čeština - funkční!
Přejít na stránku 1, 2  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PalmHelp.cz -> Lokalizace
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pantata
nováček
nováček


Registrace: 11.11. 2006
Příspěvky: 24

PříspěvekZaslal: po 26. leden, 2009 13:09    Předmět: Vestavěné DTG10 na Centru a čeština - funkční! Citovat



Jak na to? Stáhnout trial DTG11. Rozbalit (neinstalovat na Centro). Vzit z něj pouze soubor DTTFonts.pdb a nakopírovat ho do paměti Centra. Otevřít jeho vlastnosti např. pomoci Filez a změnit verzi z 110 na 100. A je to.

LSL
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: po 26. leden, 2009 16:48    Předmět: Citovat

No vida, to zní velmi dobře. Může ještě někdo další potvrdit funkčnost, než to začnu cpát do svého Centra? Radostný
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
kinter
plavčík
plavčík


Registrace: 23.6. 2005
Příspěvky: 197

PříspěvekZaslal: po 26. leden, 2009 16:51    Předmět: Re: Vestavěné DTG10 na Centru a čeština - funkční! Citovat

pantata napsal:
[img]neinstalovat na Centro)


A co by se stalo, kdybych instaloval? DTG11 by fungovala a já musel zaplatit za upgrade?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
pantata
nováček
nováček


Registrace: 11.11. 2006
Příspěvky: 24

PříspěvekZaslal: po 26. leden, 2009 18:13    Předmět: Citovat

Pokud si trial DTG 11 nainstalujete, bude nějakou dobu fungovat (30 dnů ?) a pak je potřeba koupit licenci. Viz příslušný web ...
DTG 10 se nijak podstatně neliší, ale licence je "přibalena" k Centru, takže není třeba nic kupovat. Jen tomu chybí ty počeštěné fonty, které už v 11 jsou ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
kinter
plavčík
plavčík


Registrace: 23.6. 2005
Příspěvky: 197

PříspěvekZaslal: po 26. leden, 2009 18:21    Předmět: Citovat

Děkuji za vysvětlení, opravené fonty mi stačí, vyšší verzi nepotřebuji. Zlomyslný
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
pH
nováček
nováček


Registrace: 1.2. 2005
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: ne 01. únor, 2009 19:29    Předmět: Citovat

[quote="Badel"]No vida, to zní velmi dobře. Může ještě někdo další potvrdit funkčnost, než to začnu cpát do svého Centra? :-)[/quote]

Potvrzuji, ale funguje mi to jen s původní verzí DTG 10.000 co jsem měl v ROM na Centru, po updatu na 10.002 si už DTG nenechaly opravenou pdb vnutit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3155

PříspěvekZaslal: ne 01. únor, 2009 22:33    Předmět: Citovat

Dobrej postřeh, díky Mrkající
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
vrty
nováček
nováček


Registrace: 4.2. 2005
Příspěvky: 38
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út 03. únor, 2009 10:43    Předmět: Citovat

ty jo díky.. ;)

Do DocToGo si zapisuji stavy elektroměrů, plynoměru a vodoměru do exel tabulky a i tam mi teď čeština jede bez problémů ;) Super..

A jede mi to i na verzi 10.002 (464)
_________________
Palm Centro
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
IJK
nováček
nováček


Registrace: 6.3. 2007
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: st 04. únor, 2009 10:59    Předmět: Citovat

vrty napsal:
ty jo díky.. ;)

Do DocToGo si zapisuji stavy elektroměrů, plynoměru a vodoměru do exel tabulky a i tam mi teď čeština jede bez problémů ;) Super..

A jede mi to i na verzi 10.002 (464)


Fígl je v tom, že se pro verzi 10.002 musí u fontů taky nastavit verze 10002 - ve FileZ to není vidět, konec čísla verze je 'za rohem'.
Pak to chodí fakt dobře, všude včetně PDFek.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Lukas666
plavčík
plavčík


Registrace: 20.3. 2005
Příspěvky: 103

PříspěvekZaslal: st 04. únor, 2009 22:45    Předmět: Citovat

funguje to i na T5ce s verzi 10.002 (464). zkousel jsem doc, xls i pdf. parada. je to legalni? Radostný
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
lukee
viceadmirál
viceadmirál


Registrace: 25.9. 2007
Příspěvky: 509

PříspěvekZaslal: čt 05. únor, 2009 8:45    Předmět: Citovat

Myslím že zas tak úplně legální to není. Vyjde to zhruba nastejno, jako když si člověk vygooglí seriové číslo na DTG11 a to ani nemusí klikat na žádný odkaz, číslo je rovnou ve výsledcích hledání...
_________________
Nedávná minulost: Z22, T2, T3, T5, TX, m100, Palm UWK
Dávná minulost: Tungsten T, TX, Treo 750v, Treo 680
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
IJK
nováček
nováček


Registrace: 6.3. 2007
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: čt 05. únor, 2009 9:00    Předmět: Citovat

lukee napsal:
Myslím že zas tak úplně legální to není. Vyjde to zhruba nastejno, jako když si člověk vygooglí seriové číslo na DTG11 a to ani nemusí klikat na žádný odkaz, číslo je rovnou ve výsledcích hledání...

S tím bych nesouhlasil. Použití novějších fontů (a zásah do SW, který pácháme tím, že změníme číslo verze a podstrčíme nový file místo původního) nepochybně zcela košer není, ale víceméně jen opravuje chybu výrobce, respektive jeho trestuhodnou ignoranci zemí s jinými kódovými stránkami, na což by se de fakto měla vztahovat záruka (originální produkt nebyl pro naše země reálně použitelný). Pokud by DTG bylo koupeno samostatně, z titulu této nefunkčnosti by se dalo žádat vrácení peněz v plné výši, tady to ovšem komplikuje fakt, že jsou bundlovány k Centru. Opravu chyby (byť do určité míry hackerským způsobem) by případný soud (což je, jak všichni víme věc zcela teoretická, zejména vzhledem k tomu, že pro výrobce jsme Afrika) těžko vyhodnotil jako použití nelegálního software. Nezíská se tím naprosto žádná nová funkčnost, je to jen prostá oprava chyby, kterou by výrobce (bohužel jen dle našich zákonů) měl být povinen poskytovat bezplatně.
Oproti tomu, zmíněné nelegální získání sériového čísla a používání plné verze, na kterou nemáme oprávněnou licenci by bylo zcela standardní používání nelegálního SW.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
hugo0695
nováček
nováček


Registrace: 24.6. 2007
Příspěvky: 22

PříspěvekZaslal: čt 05. únor, 2009 15:15    Předmět: Citovat

IJK napsal:
... Použití novějších fontů ...


Celý problém vidím trochu vedle. Totiž samotné fonty (tedy mj. i ty z MS Windows) jsou licencované a je možné je používat pouze ve shodě s touto licencí! A to je jádro pudla. Budete-li mít nelicenciované fonty, můžete si je dát i do DTG. (Ze cvičných důvodů jsem si dal fonty MS Arial i do v.10, tedy to jde.) Používání jiných fontů samo není prohřeškem. Myslím, že větším prohřeškem je překládat (lokalizovat) programy bez vědomí autora...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
toka
nováček
nováček


Registrace: 2.2. 2006
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: po 09. březen, 2009 22:22    Předmět: TT3 - DTG10 CZ Citovat

zkousel jsem popisovany postup i na TT3 a bohuzel nic. Otestoval jsem i instalaci samotne DTG11trial a cestina take nefungovala. nemate nejaky tip? dik
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
IJK
nováček
nováček


Registrace: 6.3. 2007
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: út 10. březen, 2009 8:38    Předmět: Re: TT3 - DTG10 CZ Citovat

toka napsal:
zkousel jsem popisovany postup i na TT3 a bohuzel nic. Otestoval jsem i instalaci samotne DTG11trial a cestina take nefungovala. nemate nejaky tip? dik

Nehraje v tom roli malá čeština od Hawka, kterou na Treách a Centrách používáme, a která má opravenou konverzi unicode?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
toka
nováček
nováček


Registrace: 2.2. 2006
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: út 10. březen, 2009 16:35    Předmět: Re: TT3 - DTG10 CZ Citovat

IJK napsal:
toka napsal:
zkousel jsem popisovany postup i na TT3 a bohuzel nic. Otestoval jsem i instalaci samotne DTG11trial a cestina take nefungovala. nemate nejaky tip? dik

Nehraje v tom roli malá čeština od Hawka, kterou na Treách a Centrách používáme, a která má opravenou konverzi unicode?


To netusim. Mam na TT3 PILOCa. Do verze DTG7 cestina vcelku fungovala. Dale uz smula. Ted nevim hledat jinou lokalizaci s nejistym vysledkem Smutný
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
hugo0695
nováček
nováček


Registrace: 24.6. 2007
Příspěvky: 22

PříspěvekZaslal: út 10. březen, 2009 18:56    Předmět: Fonty v aktualni verzi DTG Citovat

Az do verze 8 DataViz pouzival systemove fonty. Pak zacal pouzivat sve fonty. Tedy pokud nenaleznete sve fonty v knihovne 'DTTFonts.pdb', mate stejne smulu... . A i kdyz se vam podari cestinu rozjet (me funguje), stejne si moc nepoctete pdf.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
kinter
plavčík
plavčík


Registrace: 23.6. 2005
Příspěvky: 197

PříspěvekZaslal: út 10. březen, 2009 19:03    Předmět: Re: TT3 - DTG10 CZ Citovat

toka napsal:
Do verze DTG7 cestina vcelku fungovala.


Proč tedy nepoužíváte něco, co fungovalo? Překvapený
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
toka
nováček
nováček


Registrace: 2.2. 2006
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: út 10. březen, 2009 23:55    Předmět: Re: TT3 - DTG10 CZ Citovat

kinter napsal:
toka napsal:
Do verze DTG7 cestina vcelku fungovala.


Proč tedy nepoužíváte něco, co fungovalo? Překvapený


Proc chci pouzivat novejsi verzi DTG10? Verim, ze to byla pouze retoricka otazka, kterou jsi nemyslel vazne. Rozdil mezi DTG7 a DTG10 je dost znacny a kde bychom byli, kdybychom se nezkouseli novinky..
Nastesti se mi to podarilo rozbehat. Krome nahore popisovane procedury (nakopirovani DTTFonts.pdb z DTG11 a prepsani parametru 11000 na 10002) stacilo preinstalovat starsiho PILOCa na verzi 3.7b.
Diky za dobry tip.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
IJK
nováček
nováček


Registrace: 6.3. 2007
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: st 11. březen, 2009 8:40    Předmět: Re: Fonty v aktualni verzi DTG Citovat

hugo0695 napsal:
Az do verze 8 DataViz pouzival systemove fonty. Pak zacal pouzivat sve fonty. Tedy pokud nenaleznete sve fonty v knihovne 'DTTFonts.pdb', mate stejne smulu... . A i kdyz se vam podari cestinu rozjet (me funguje), stejne si moc nepoctete pdf.

Nevím jak Vám ale mě (respektive prostřednímu synovi, který má Centro) verze 10 s update a s podstrčenými fonty verze 11 a Hawkovou malou češtinou pro Centro funguje s češtinou zcela dobře, včetně korektního zobrazování českých PDF.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PalmHelp.cz -> Lokalizace Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Reklama / Ceník
Vstup pro inzerenty




 


Doporučte nás | Webmaster | Hledání | Statistiky | Syndikační kanály | Právní ujednání | Ochrana osobních údajů



PalmHelp (www.PalmHelp.cz), informace nejen ze světa webOS a Palm OS, asistenční služby uživatelům produktů Palm. ISSN 1801-9412