Fórum - Zobrazit téma - Navit pro webOS - www.PalmHelp.cz
forum.PalmHelp.cz
O všem, co souvisí s webOS a Palm OS
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Navit pro webOS

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PalmHelp.cz -> Navigace a mapy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Skorpi
viceadmirál
viceadmirál


Registrace: 24.3. 2005
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út 31. leden, 2012 14:51    Předmět: Citovat

Ahoj, poradíte mi někdo, jak nastavit aby na Pre Plus s WebOS 2.1, aby mi fungovaly MMS v našem Vodafone? Mám paušál. Hraju si s nastaveníma APN a ne a ne to fungovat.

A druhá otázka, GoogleMaps jsou totálně nefunkční na všech WebOS? Dosáhl jsem sice stavu, kdy mám v systému jak BingMaps tak GoogleMaps, ale ty mě pořád upozorňují na update... až teď se dočítám, že to vždy stahuje komponentu z webu, nyní už jen právě tu hlášku o update...

A třetí otázka.. opravdu neexistuje legální cesta na kupování aplikací? Neříkejte mi, že warez je u nás jediná možnost... příčí se mi to.

Jinak navigace s Navitem funguje skvěle, byl jsem na něj zvyklý na N810 a tady pokročil, super.. nemá chybu. I hlasu je dobře rozumět.
_________________
HP Pre3, Vodafone
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3153

PříspěvekZaslal: út 31. leden, 2012 17:11    Předmět: Citovat

Ani na jednu otázku ti neumí smysluplně odpovědět, ale sám bych se zeptal, jakým zázrakem se ti podařilo rozchodit ten Navit?
_________________
www.palm.cz - www.palmhelp.cz - www.windowsmobile.cz - www.wmhelp.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Skorpi
viceadmirál
viceadmirál


Registrace: 24.3. 2005
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út 31. leden, 2012 18:23    Předmět: Citovat

Navit? Myslel jsem že ho všichni používáte, nainstaloval jsem jej z Preware, nastavil češtinu pomocí souboru lang-override v adresáři na internal nebo tak nějak, a i speech dispatcher začal mluvit česky, aniž bych jej musel nějak upravovat. Už jsem s Navitem a Pre absolvoval asi 5 cest a jsem spokojený. Co konkrétně ti nešlo?
_________________
HP Pre3, Vodafone
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3153

PříspěvekZaslal: út 31. leden, 2012 18:41    Předmět: Citovat

Vůbec nic Smutný Spustím Navit a objeví se žlutá plocha, vpravo čtyři ikonky. Když kliknu do záhlaví, objeví se menu (6 ikon). Dá se dělat všechno možný, ale navigace samotná žádná. Z map vidím v nastavení jen "Slovakia", přestože v Navit Maps mám ještě Czech Republic (278 MB).
_________________
www.palm.cz - www.palmhelp.cz - www.windowsmobile.cz - www.wmhelp.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Skorpi
viceadmirál
viceadmirál


Registrace: 24.3. 2005
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út 31. leden, 2012 19:03    Předmět: Citovat

No, to děláš stejně jako já, zkusil bych ty mapy vyhodit a zase nakopírovat, nebo celou oblast nově stáhnout. Jinak je dobrý si upravit v navit.xml výchozí polohu tam, kde seš obvykle doma, abys hned po startu viděl mapu. Jinak jsem nedělal žádné moc úpravy, akorát si ještě budu vytvářet profil pro auto s a bez placených úseků, to tam jinak vůbec není, ale nastavit to jde (měl jsem to na N810). Navit je sice takový neohrabaný a rozhodně nenabídne vše, ale kvalita mapových podkladů z OSM je daleko lepší než jakýkoli komerční produkt, Navit znal i všechny cesty na Korfu kde se nic jiného nechytalo Radostný

Jestli chceš, přesuň to do nějakýho novýho vlákna ohledně Navit na webOS, aby to našli i ostatní, jestli mají také problémy.
_________________
HP Pre3, Vodafone
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3153

PříspěvekZaslal: út 31. leden, 2012 20:48    Předmět: Citovat

Tak nevim 3x jsem mapu Czech Republic smazal a zase nově stáhnul a nic. Tento mapový podklad aplikace prostě "nevidí".
_________________
www.palm.cz - www.palmhelp.cz - www.windowsmobile.cz - www.wmhelp.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Skorpi
viceadmirál
viceadmirál


Registrace: 24.3. 2005
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út 31. leden, 2012 20:53    Předmět: Citovat

Takže, já mám v adresáři mapu /media/internal/appdata/org.webosinternals.navit/maps/Czech Republic_11.91,48.48,19.02,51.17.bin a tato mi funguje, mapa má 311,9 MB (311 915 629 bajtů).
_________________
HP Pre3, Vodafone
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3153

PříspěvekZaslal: út 31. leden, 2012 21:13    Předmět: Citovat

Tak to je zajímavé. Vše je stejné až na velikost souboru. Ten můj má jen 298 MB. Stáhnul jsem jej přímo z mobilu aplikací Navit Maps (Navit Map Manager) z cesty "Europe -> Eastern Europ -> Czech Republic".
_________________
www.palm.cz - www.palmhelp.cz - www.windowsmobile.cz - www.wmhelp.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Skorpi
viceadmirál
viceadmirál


Registrace: 24.3. 2005
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st 01. únor, 2012 7:16    Předmět: Citovat

Já to udělal stejným způsobem. Ty mapové podklady se mění. Jinak také jsem měl s instalací navitu samotného problém, nevím proč, ale pomocí quickinstall z preware se správně nenainstaloval, vždycky po chvíli spadl.. pak jsem si všiml že velikosti souborů neseděj, poté jsem instaloval přímo z telefonu z preware a dal tomu čas a pak to teprv chodilo. Jo jestli chceš, můžu tu svou mapu někam uploadnout.
_________________
HP Pre3, Vodafone
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3153

PříspěvekZaslal: st 01. únor, 2012 12:49    Předmět: Citovat

Já vše tahal rovnou z mobilu. Jestli bys to tedy někam uploadnul, byl bych ti vděčný.
_________________
www.palm.cz - www.palmhelp.cz - www.windowsmobile.cz - www.wmhelp.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Skorpi
viceadmirál
viceadmirál


Registrace: 24.3. 2005
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st 01. únor, 2012 17:50    Předmět: Citovat

Tak jo, link je tady http://www.uloz.to/13009494/czech-republic-11-91-48-48-19-02-51-17-bin-zip

Platnost linku jsem dal do března, pak už to nemá smysl tahat.
_________________
HP Pre3, Vodafone
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
medvitek
nováček
nováček


Registrace: 27.6. 2005
Příspěvky: 48

PříspěvekZaslal: út 07. únor, 2012 15:55    Předmět: Citovat

pro stazeni mapovych podkladu je mozno pouzit aplikaci Navit maps, tera upravuje i XML soubor. problem je ze soubor map pro CR obsahuje v nazvu mezeru mezi Ceska Republika. navit to pak nerozezna . staci prjmenovat - vypustit mezeru..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Skorpi
viceadmirál
viceadmirál


Registrace: 24.3. 2005
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st 12. březen, 2014 21:30    Předmět: Navit 0.5.0.5337-0.1 Citovat

Ahoj,

dovolil jsem si zkompilovat Navit pro webOS oproti aktuální SVN verzi. Balík v Preware je už asi neudržovaný a starý. Jestli někdo Navit používáte, tady jsem ho umístil:

http://www.ulozto.net/xtfC3FMY/org-webosinternals-navit-0-5-0-5337-0-1-armv7-ipk
_________________
HP Pre3, Vodafone
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Badel
>> šéfredaktor <<
>> šéfredaktor <<


Registrace: 15.11. 2004
Příspěvky: 3153

PříspěvekZaslal: čt 13. březen, 2014 0:11    Předmět: Citovat

Super práce, Skorpi. Trvalý odkaz jsem umístil sem:
http://www.palmhelp.cz/html/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownloaddetails&lid=3036&ttitle=Navit_for_webOS
_________________
www.palm.cz - www.palmhelp.cz - www.windowsmobile.cz - www.wmhelp.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
medvitek
nováček
nováček


Registrace: 27.6. 2005
Příspěvky: 48

PříspěvekZaslal: čt 13. březen, 2014 9:38    Předmět: Re: Navit 0.5.0.5337-0.1 Citovat

Skorpi napsal:
Ahoj,

dovolil jsem si zkompilovat Navit pro webOS oproti aktuální SVN verzi. Balík v Preware je už asi neudržovaný a starý. Jestli někdo Navit používáte, tady jsem ho umístil:

http://www.ulozto.net/xtfC3FMY/org-webosinternals-navit-0-5-0-5337-0-1-armv7-ipk


Ahoj.

Funguje mi to , jak na PRE3 tak na Touchpad. Navit stále používám, takže mi to bodlo.

Díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Skorpi
viceadmirál
viceadmirál


Registrace: 24.3. 2005
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: pá 14. březen, 2014 8:31    Předmět: Citovat

Díky, dal jsem to na webosnation do fóra a všichni mi potrvdili že start je rychlejší a aplikace také, tak jak jsem to pocítil i já. A je fakt, že se dokonce poloha zaměří už i přes location service s vypnutou GPS, to je velký posun. A jsem zvědav jak to bude mluvit na kruháči, protože v té staré verzi mi to furt blábolí na kruháči nějaké "enten tředon zadom" nebo co Radostný

Ale když už teď mám udělaný celý ancábl na kompilaci těhle PDK aplikací, tak bych mohl leccos vylepšit a třeba ty hlášky by šly snadno opravit.

Mám balík i armv6, jestli někdo máte pixi, stačí napsat.
_________________
HP Pre3, Vodafone
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Eda
nováček
nováček


Registrace: 18.3. 2005
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: po 17. březen, 2014 18:10    Předmět: Citovat

Skorpi napsal:
Díky, dal jsem to na webosnation do fóra a všichni mi potrvdili že start je rychlejší a aplikace také, tak jak jsem to pocítil i já. A je fakt, že se dokonce poloha zaměří už i přes location service s vypnutou GPS, to je velký posun. A jsem zvědav jak to bude mluvit na kruháči, protože v té staré verzi mi to furt blábolí na kruháči nějaké "enten tředon zadom" nebo co Radostný

Ale když už teď mám udělaný celý ancábl na kompilaci těhle PDK aplikací, tak bych mohl leccos vylepšit a třeba ty hlášky by šly snadno opravit.

Mám balík i armv6, jestli někdo máte pixi, stačí napsat.


Pokud by to bylo možné, tak bych uvítal odkaz na stažení verze pro Pixi. Díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Skorpi
viceadmirál
viceadmirál


Registrace: 24.3. 2005
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út 18. březen, 2014 10:55    Předmět: Citovat

Ahoj, dám i armv6, až se k tomu dostanu doma. Jinak už dva dny dávám dohromady celý dev prostředí. Ten balík ode mne je složen z binárek pro webos ze svn 5337, který jsem nekompiloval já. Koukal jsem ale, že samotný Navit dost pokročil, takže se snažím udělat binárky oproti aktuální svn navitu. Vypadá to že se mi to konečně snad zadaří... aspoň budu mít funkční WIDK, můj dlouhodobý plán je portovat nějakou pěknou SDL hru, asi Powermangu, jestli jí někdo znáte.

EDIT:

tak tady je armv6 verze http://uloz.to/xkJUS1Aq/org-webosinternals-navit-0-5-0-5337-0-1-armv6-ipk
_________________
HP Pre3, Vodafone
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Skorpi
viceadmirál
viceadmirál


Registrace: 24.3. 2005
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út 25. březen, 2014 11:56    Předmět: Citovat

Ahoj,

tak pro ty kteří jezdí na Navitu, po několika dnech šíleností a odhalování problémů kompilace se mi podařilo utvořit funkční verzi z aktuálního SVN r5760. Dodělal jsem dalších pár věcí pro lepší použitelnost.

více a ke stažení zde:

http://forums.webosnation.com/navit/320542-navit-0-5-0-5287-1-new-stable-release-4.html#post3416362
_________________
HP Pre3, Vodafone
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PalmHelp.cz -> Navigace a mapy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Reklama / Ceník
Vstup pro inzerenty




 


Doporučte nás | Webmaster | Hledání | Statistiky | Syndikační kanály | Právní ujednání | Ochrana osobních údajů



PalmHelp (www.PalmHelp.cz), informace nejen ze světa webOS a Palm OS, asistenční služby uživatelům produktů Palm. ISSN 1801-9412