Fórum - Zobrazit téma - Synchronizace s MobiSystems - www.PalmHelp.cz
forum.PalmHelp.cz
O všem, co souvisí s webOS a Palm OS
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Synchronizace s MobiSystems

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PalmHelp.cz -> Office
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jack-km
nováček
nováček


Registrace: 29.11. 2007
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: čt 17. leden, 2008 16:51    Předmět: Synchronizace s MobiSystems Citovat

Mám Palm Tungesten T českou lokalizaci Piloc 3.5 + MobiSystems OfficeSuite 7.3 . V případě, že nakopíruji nový soubor přímo na kartu SD např. přes čtečku v PC, nebo soubor vytvořím přímo na Palmu tak vše funguje OK. Dokonce můžu provádět změny jak v PC tak na Palmu a synchronizace jede OK. Jakmile, vytvořím soubor na PC a přidám ho přes aplikaci MobiSystems Office Suite Desktop při synchronizaci to začne hlásit následující chybu:

Sync Error: Card IO error, Sync Error Code : 268452867
PC File: kniha jizd 0801.xls
OK MobiSystems OfficeSuite. with 2 message(s)

Neporadíte co s tím, už jsem to několikrát reinstaloval jak na Palmu tak v PC, ale nic nefunguje. Nerozumím tomu ale připadá mě to, že aktualizovat soubor může bez problémů, ale nelze vytvořit nový soubor na Palmu.

Děkuji za každnou radu.

Jack
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
BorgDog
nováček
nováček


Registrace: 30.4. 2006
Příspěvky: 43

PříspěvekZaslal: pá 18. leden, 2008 7:22    Předmět: Citovat

Zajímavé. Nepochopil jsem z Tvé otázky, CO přesně ti nefunguje - můžeš vytvářet i synchronizovat soubory v Palmu i na SD kartě, ale nemůžeš vytvořit soubor v PC, a pak ho synchronizovat před Desktop aplikaci? Pokud ano, nefunguje tato synchrnnizace jen pokud se snažíš soubor přenést do vnitřní paměti Palmu nebo na kartu - podle hlášky bych hádal to druhé. Pokud mám pravdu, ověřil bych nejdřív následující:

1.) Když se podíváš na hlavní okno desktop aplikace, co je napsáno ve spodní polovině pod nápisem MEMORY CARDS? Měly by tam být záložky pro všechny paměťové karty, které požíváš, seřazené podle názvů, a pod tím nápis: Drag and Drop Files Here... POZOR! MobiOffice rozeznává karty podle názvu! Když třeba máš v Palmu vloženou kartu s názvem "Karta 1" ale chceš synchronizovat z desktopu na kartu s názvem "Karta 2," nejspíš to nepůjde, není problém v tomhle?

2.) Navíc každou novou kartu musíš napřed jakoby "zaregistrovat," vložit jí do Palmu udělat "prázdnou" synchronizaci s desktopem, teprve pak na ní můžeš dávat soubory a Mobi Office jí začne rozeznávat.

3.) Je ta karty fyzicky OK? Můžeš na ní synchronizovat v jiných programech, třeba Docs To GO?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Jack-km
nováček
nováček


Registrace: 29.11. 2007
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: po 21. leden, 2008 13:25    Předmět: Citovat

Předem děkuji za tip, ale asi nerozumím taky přesně jak to myslíš.

Karta je úplně nová, vzhledem k tomu že jinak na ni zapisuji a čtu bezproblémů, nemám důvod se domnívat , že je to kartou.

Název karty v Desktop je identický s názvem karty v Palmu. Takže ani zde není chyba.

Domníval jsem se, že když přidám v MobiSystems OfficeSuite Desktop na kartu soubor tak jej automaticky při synchronizaci HotSync přenese na SD. To ale vyhodí výše uvedenou hlašku a soubor se nepřenese. Stačí když v Palmu vytvořím třeba prázdný soubor a ten po synchronizaci upravím na PC. Potom se synchronizuje vše OK a mohu upravovat soubor jak na Palmu tak v PC, ale pokud chci přenést nový soubor z PC do Palmu nelze. Jak kdyby nemohl jen vytvářet NOVÉ soubory v PALMu na externí kartě přes PC, ale jejich modifikacím nic nebrání.
Možná je to normální jenom mě to připadá divné?!

Nastavený adresář pro synchronizaci v Palmu je \Documents.

Jak jsi správně pochopil při synchronizaci vnitřní paměti vše funguje OK a soubory mohu libovolně přidávat.

Dokonce jsem se domníval, že když ty soubory nakopíruji přímo na kartu čtečkou paměťových karet z PC, že se potom bude vše sychnronizovat, ale soubory které tam nakopíruji jinak, než že je vytvořím přímo v Palmu se nesynchronizují. Takže asi správně nerozumím principu synchronizace jak správně nastavit v PALMU, které soubory se mají sychronizovat? V HotSync myslím že mám vše nastavené dobře!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
BorgDog
nováček
nováček


Registrace: 30.4. 2006
Příspěvky: 43

PříspěvekZaslal: út 22. leden, 2008 5:04    Předmět: Citovat

Pozoruhodné! S tímto problémem jsem se opravdu ještě nesetkal a myslel jsem, že takové chování ani nemůže nastat, mrzutosti se synchronizací u mě vždycky postupovaly stylem "všechno nebo nic." Zkusím tento postup zopakovat na svém přístroji, co to udělá, byť nemám zcela stejnou konfiguraci, a dám vědět.

Mezitím... přece jen, nemáte možnost vyzkoušet i jinou SD kartu, jestli se problém bude opakovat, nebo zkusit přejmenovat a znovu "zaregistrovat" v Mobile Desktopu tu stávající?

A máte Documents To Go? Funguje stejný postup u něj?

Zkusil jste projít nastavení v HotSyncu? Nemáte tam nějakou jinou aplikaci, co pracuje s kartou a mohla by kolidovat s MobiOffice?

Každopádně mě tohle zaujalo, zkusím na tom zapracovat...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
BorgDog
nováček
nováček


Registrace: 30.4. 2006
Příspěvky: 43

PříspěvekZaslal: út 22. leden, 2008 5:12    Předmět: Citovat

P.S.: Neznáte někoho, kdo umí rusky? Nežertuji, když jsem se snažil najít příčinu vašeho problému, narazil jsme na tyto stránky: http://palmz.in/board/lofiversion/index.php/t13073-200.html kde si v diskuzi o MobiOffice nějaký uživatel stěžuje na přesně stejný problém jako Vy. Bohužel je to celé v azbuce, takže nejsem s to přečíst, zda nebo co mu bylo doporučeno...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
BorgDog
nováček
nováček


Registrace: 30.4. 2006
Příspěvky: 43

PříspěvekZaslal: út 22. leden, 2008 5:39    Předmět: Citovat

P.P.S.: A ještě jedna poslední: Radostný Podle průzkumu se zdá, že chybová hláška s číslem 268452867 nesouvisí přímo z MobiOffice programem, je to systémová hláška palmu, která se může objevit v různých aplikacích. Ze zdrojů, které jsem zatím zkoumal, se za nejčastější původce označují programy: Backup Buddy, AvantGo a Vindigo. Pokud některý z nich máte, zkuste u něj vypnout synchronizaci nebo ho smazat. Dále se proti této chybě doporučuje instalace Palm Desktop 4.1.4. Chyba se přitom údajně objevuje třeba i na Treu 650, kde jsem objevil i její jediný "slovní" popis: Error [268452867 - SYNCERR_TOO_MANY_OPEN_FILES] Zdá se tedy, že by mohlo jít o jakési "zahlcení" conduitu nebo nedostatek paměti na kartě - kolik souborů naráz takto synchronizujete?

Nevím, jestli vám něco z toho pomůže, doufám že ano, každopádně se budu problémem dále zabývat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PalmHelp.cz -> Office Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Reklama / Ceník
Vstup pro inzerenty




 


Doporučte nás | Webmaster | Hledání | Statistiky | Syndikační kanály | Právní ujednání | Ochrana osobních údajů



PalmHelp (www.PalmHelp.cz), informace nejen ze světa webOS a Palm OS, asistenční služby uživatelům produktů Palm. ISSN 1801-9412