Fórum - Zobrazit téma - Konkuruje Windows Palmu anebo to je naopak? - www.PalmHelp.cz
forum.PalmHelp.cz
O všem, co souvisí s webOS a Palm OS
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Konkuruje Windows Palmu anebo to je naopak?
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PalmHelp.cz -> Palm OS
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
n3o21
nováček
nováček


Registrace: 3.11. 2005
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: po 01. říjen, 2007 15:34    Předmět: Citovat

Mno, ja mozna sem lama, protoze se mi hrouti Win i na desktopu (zvlastni ze linux se mi nehrouti, at prasim konfiguraky jak chci Radostný). Jinak kamos ma ten Loox uz vic jak rok. Zalohy pry nedela, protoze se mu beztak ztrati registracni udaje aplikaci, a poku obnovi cely system i s registrem, HR nasleduje zanedlouho.

Registry jsou moc komplexni. Ne ze by se nedali editovat, to se daji. Ale kdyz s nima system diky komplexnosti ani neumi zachazet, tak k cemu jsou? Zbytecne prasi jinak moderni system. Daleko lepsi je kdyz ma kazda aplikace svuj vlastni "konfigurak" (u palmu jsou to jakesi databaze). Kdyz si aplikace sprasi svuj "konfigurak", muze se pokazit aplikace, ale nevede to k HardResetu.

Me je celkem jedno jaky sestem mi to bude pohanet, jestly Palma, nebo Wokinka, a nebo nejakej Tucnak. Praveze se mi spoustu zarizeni docela vyhovuje, ale diky "nestabilite" systemu jsou nepouzitelne jako telefon, nebo PDA. I kdyz na PDA je to docela snesitelne.
WM jsou daleko modernejsi a komplexnejsi nez PalmOS, je pro ne jednoduchy vyvoj aplikaci (zvladnu to i ja, a to je co rict Radostný diky VisualStudiu to zvladne snad kazdy, a pro podniky je to idealni, protoze si muzou tvorit specificky aplikace), a da se rict ze lepe vyuziji dnesni HW.
Ale na druhou stranu, PalmOS je jednoduchy, a stabilni... Shodi ho aplikace, kdyz je napsana pro jiny model (dost nevyhodny). Ale casem se nerozsype.

O jake konkurenci se tady da mluvit? Radostný
PalmOS je pro uzivatele porad lepsi.
WM je idealni pro vyvojare, protoze to muze byt i sebevetsi blb, a dokaze tvorit aplikace.

Mozna nekdy vznikne Windows Mobile OS (privlastek OS pribude az se z nej stane operacni system). Ale diky MS, ktery porad jen pridava neco pekneho na hromadu hnoje vespod (koncepce registru, ktery se kazdou chvily borti) se toho asi v brzke dobe nedockame. Smutný Vzdyt co jim brani prepsat nejak to jadro systemu tak, aby pracovalo s vice soubory, nez s ohromnym souborem registru?

Skorpi napsal:

Ja bych taky tipoval ze nezalezi na platforme, ale kdyz je nekdo lama tak lamou zustane a nepomuze mu ani svecena voda. Jsou lide kteri umi problemy resit a pak jsou lide, co umi nadavat - a tech je ve spolecnosti vetsina. Je docela mozne ze podobny pribeh by sel napsat i na PalmOS.

Proc resit problemy, ktery by normalne nemely nastavat? :/ To chce bejt velkej masochysta, aby clovek porad resil problemy se svym telefonem, a nic na nem diky tomu nedelal. (Tak to kdysy byvalo i na linuxu, ze clovek musel porad resit co mu vsechno nejde, a nemoh nic delat, to si clovek ani nemoh vybrat, a musel pouzivat Win kde aspon vsechno jakztakz fungovalo)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky MSN Messenger
pavelbures
nováček
nováček


Registrace: 4.8. 2005
Příspěvky: 50

PříspěvekZaslal: út 02. říjen, 2007 12:48    Předmět: Citovat

k zálohám Vašeho kamaráda - A vyzkoušel dotyčný nějaký solidní zálohovací program? Já tedy moc komerčních programů nemám, ale SPB Backup mi vždy vrátil všechny programy registrované.

k registrům - tady budu mluvit subjektivně, ale pro mě jako uživatele je jednodušší v Total Commanderu např. pořešit to či ono úpravou registru než pomocí databázi v Palmu. Pro WM existuje plno editorů registrů, jak pro PDA tak i pro PC, některé jsou pro profíky, jiné jen pro obyčejné "vyspělé uživatele".

k rozsypání - časem se dají rozsypat jak WM, tak i Palm OS. V mých začátcích s Palmem jsem to dokázal za pár dnů, takže až je Palm OS jednoduchý (někdo by možná řekl až primitivní), dá se jednoduše uvést do nepoužitelného stavu.

Reakce na Vaše "PalmOS je pro uzivatele porad lepsi. ": On je uživatel a uživatel. Mému otci stačí 10 let staré Casio s prima klávesnicí kde má agendu, úkoly, kontakty. Někomu stačí Palm, kde má to co Casio + možnost přehrávat hudbu, prohlížet web atp. A někdo si pořídí WM, protože obecně umí to samé co Palm OS, ale dělá to jinak, produktivněji. Uvedu příklad: O víkendu jsem odjel na celý den mimo domov a chtěl jsem mj. testovat jednu Palm OS aplikaci a vzal si bohužel JEN Treo. Pokud pominu fakt, že jsem si nepřečetl maily v UTF-8, tak jsem byl velmi "potěšen" tím, že při načítání webové stránky při cestě nucen mě ten skvělý systém nutil koukat se na načítající stránku bez možnosti číst si třeba knížku či odškrtávat ToDo aniž bych přišel již o načtená data v prohlížeči.
_________________
Vlastním: HP iPaq hx4700 (WM5), Nokia e61
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
n3o21
nováček
nováček


Registrace: 3.11. 2005
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: út 02. říjen, 2007 17:31    Předmět: Citovat

pavelbures napsal:

k rozsypání - časem se dají rozsypat jak WM, tak i Palm OS. V mých začátcích s Palmem jsem to dokázal za pár dnů, takže až je Palm OS jednoduchý (někdo by možná řekl až primitivní), dá se jednoduše uvést do nepoužitelného stavu.


Njn.. ale PalmOS musis do stavu rozsypani uvest, zatimco Win si to zaridi zcela automaticky Radostný
Kdyz jednou udelam stabilni konfiguraci, ma to fungovat, a ne fungovat 2 mesice a pak pomalicku prestavat... Takze asi tolik Machr
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky MSN Messenger
VDC
>> redaktor <<
>> redaktor <<


Registrace: 4.2. 2005
Příspěvky: 73

PříspěvekZaslal: út 02. říjen, 2007 19:16    Předmět: Citovat

pavelbures napsal:

Uvedu příklad: O víkendu jsem odjel na celý den mimo domov a chtěl jsem mj. testovat jednu Palm OS aplikaci a vzal si bohužel JEN Treo. Pokud pominu fakt, že jsem si nepřečetl maily v UTF-8, tak jsem byl velmi "potěšen" tím, že při načítání webové stránky při cestě nucen mě ten skvělý systém nutil koukat se na načítající stránku bez možnosti číst si třeba knížku či odškrtávat ToDo aniž bych přišel již o načtená data v prohlížeči.


Nebudu do týhle diskuse zasahovat dalším výkřikem, že Palm OS je lepší, každej si tu totiž hájí to, co jemu vyhovuje. Jen si neodpustím okomentovat tuhle část příspěvku. Mejly v čtu ve Snapper Mailu a s kódováním problémy nemám a Opera mini mi načítá stránky tak rychle, že si na to klidně počkám, takže tahle výtka neobstojí Mrkající
_________________
PAjDA.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
-pm-
>> redaktor <<
>> redaktor <<


Registrace: 11.9. 2007
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: út 02. říjen, 2007 20:38    Předmět: Citovat

pavelbures napsal:
Pokud pominu fakt, že jsem si nepřečetl maily v UTF-8, tak jsem byl velmi "potěšen" tím, že při načítání webové stránky při cestě nucen mě ten skvělý systém nutil koukat se na načítající stránku bez možnosti číst si třeba knížku či odškrtávat ToDo aniž bych přišel již o načtená data v prohlížeči.


Ano ale to je stará písnička,
1.UniDEC řeší Unicode a navíc Snapper Mail by měl Unicode umět (jist si ale nejsem nepoužívám ho a počet mailů v UTF-8 které mi přišly zatím spočítám na prstech jedné ruky).
2. Ok počkat na načtení nepotěší, ale zbytek třeba DALauncher+Accessorizer řeší.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
jacktalking
*** admirál ***
*** admirál ***


Registrace: 12.8. 2005
Příspěvky: 719

PříspěvekZaslal: st 03. říjen, 2007 0:43    Předmět: Citovat

lemik napsal:
Tak podle jacktalking jsme na pajdovi radikální extrémističtí palmisté

Jistě, protože jakékoliv argumenty jsou dříve či později smeteny ve stylu "já to nepotřebuju" (viz jedna ohraná písnička ohledně fce co jeden systém má a druhej nemá), nebo "vždyť to tam je! Tohle a tohle se nainstaluje a je to". A posledním hřebíčkem budiž to, že "prostě to jsou widle a tak to nechci".
Nedosuzuju ty uživatele, ze kterých mluví zkušenost s užíváním nějakýho widle stroje. Ale ty, co se jen přidají inteligentníma hláškama typu "widlák buuuuurnnnnnnnn"... Pochybující Setkal jsem se s případem, který WM stroj držel v ruce tak sotva hodinu. A kvůli tomu že tam bylo víc nastavení, radši to nechtěl. A taková osoba se pak (s prominutím) se*e do diskuzí ohledně WM či PALM OS a hází tam svoje "postřehy dlouhodobého uživatele" Pochybující


Ad kolečko - jo, holt někdo chce vidět nějakou animaci, někdo má na slabším stroji (třeba E2) radši bílý displej po ukončení Verichat a následné archivaci zpráv Mrkající Já bych to kolečko nebo něco podobného dal i do Palmu, páč někdy to prostě nevyjde a E2 je zaseklé. A já jen čekám a čekám

lemik napsal:

Někdy by se hodil, to je pravda, leč neschopnost opustit aplikaci ve standardním launcheru tak aby se opravdu zavřela je k nas***í.

To je problém vyvojářů dotyčné aplikace, nikoliv OS jako takového. Ti co zbastlili OS také nemůžou za to, že aplikace co si já sám vyrobím, má černé pozadí a ne růžové. U velké části starých aplikací pro WM tomu tak skutečně je, (na HTC STR TRK mám 4 takové) a pak se musí sestřelit, pokud je tedy opravdu potřeba místo v paměti. Jenže ani s Tomtom+WMP+Profimail současně zapnutými jsem zatím nic sestřelovat nemusel. Systém se o to postará sám a v případě nedostatku místa si ho prostě uvolní (tuším příkaz pro hybernaci nebo tak nějak)

lemik napsal:

Ano, Wm mají registry, kterou jsou určitě mnohem a mnohem lepší. Wow...

Registry a nebo saved preferences, není to moc velký rozdíl. Jen dva rozdílné způsoby ukládání informací. Říkat se tomu dá jak chce.
Možnou výhodou PALM OS v tomto směru je, že saved preferences prostě můžu smazat jako jeden soubor. Na WM těžko > v případě problému fakt jedině hard reset, případně obnova zálohy

lemik napsal:

Nevím tedy, když je WM tak nádherně univerzální, proč je u mnoha aplikací napsáno, že funguji jen na tom a tom, že podporují jen takové a takové displaye.

n3o21 napsal:
Ale na druhou stranu, PalmOS je jednoduchy, a stabilni... Shodi ho aplikace, kdyz je napsana pro jiny model (dost nevyhodny). Ale casem se nerozsype.

Zajímavé, oba uživatelé PALM OS a oba říkají něco jiného (v obou případech to vyzní tak, že ta druhá strana tyto problémy nemá)

Proč?
Protože si za to mohou výrobci telefonů. Viz HTC a můj Qtek 8500. Jak známo, WM5 nepodporuje externí displeje. Qtek 8500 ho má. HTC si to prostě vyřešil po svém a při nahlédnutí do registrů lze vidět zajímavou věc - v registru jsou prostě 2 větve pro normální displej a nějakej driver to prostě hodí dál na externí. Pak se tedy musí ušít aplikace na míru, aby ten externí displej podporovala. HTC dělá docela prasárny v tomto směru. Však podobné "HTC řešení" se na xda probírají často
Je jasný, že obyč telefon bez OS prostě nějaká nekompatibilní aplikace nerozhází. Prostě se smázne a hotovo. Dokud tam je OS, tak prostě jakákoliv aplikace ho prostě může znefunkčnět.

tondapirko napsal:
No můj PALM OS 5.4 přežil překopírování RAM z TREO 600-TREO 650-TREO 680 a nainstalování asi 100 programů. Treo funguje stále naprosto spolehlivě. Je fakt, že jsem hodně poučený uživatel PALM OS.
Takhle zacházet s Windows je sci-fi. Windows potřebují kompletní reinstalaci po nainstalovaná cca 5-ti programů Radostný

Opět fundovaný názor dlouhodobého uživatele.
Tudíž, já:
a) mám na telefonu pouze 5 programů
nebo
b) přeinstalovávám každou chvíli
nebo
c) ani jedno z toho
Pokud je prostě někdo prase a nemá zálohu, pak prostě obnovovat bude. Zálohy si dělám jak na PALM OS tak WM, ale prostě ani při tom množství aplikací jsem hard reset nepotřeboval hodně dlouho.
A chtěl bych vidět uživatele WM, kterýmu kleknul systém po nainstalování jedný aplikace a nebo kterej musel cosi řešit warm resetem Mrkající

nox napsal:

PalmOS je jednoduchy a rychly. Bohuzel take nedodelany (unicode, multitasking, usb host, atd.).

WM je pomaly, ale zato komplexni.

Já si fakt připadám jako nějaká výjimka nebo co.. Jak E2 tak i WM mají papírově stejnou frekvenci. Pamět by také byla stejná, dejme tomu.
WM mi však běhá mnohem rychleji než POS. Pokud by byl zájem, kdokoliv se stavte v Milovicích, provedu zálohu obou zařízení a hard reset a na místě předvedu na čistých zařízeních.



Viz -pm- - souhlas. Také nechápu trapné argumenty obou táborů, kdy oba si předhazují, že ten druhý systém je zastaralý. U WM jsou to řádově 2 roky než vyjde novej systém. U PALM OS je to podobného. Jestli někdo čeká novej OS každej měsíc, PDA si prostě nekoupí.


n3o21 napsal:

Vrcholem je ze samotny system neumi s registrem pracovat, sam si ho poskodi, a muzete vesele delat HardReset.

Byl by nějaký konkrétní příklad? Já mám spíš zkušenost s tím, že po resetu mi u předchozího zařízení docházelo k smazání unsaved preferences. A WM to jistě nebylo. Ano, dokud nebude mít každý SW vlastní konfiugrační soubor, pak poškození preferencí či registrů (nebo čehokoliv jiného) bude mít za následek přeinstalaci.
Ad linkovaný článek: Fujitsu-Siemens Pocket Loox N520 standardně WM6 nemá. Nevím zda se situace změnila (jsem delší dobu mimo dění), ale oficiálně to nevyšlo. Pokud si někdo do zařízení fikne něco neoficiálního, něco zbastleného na xda, pak si za problémy může sám. Holt jsou lidi, co si do Qteku 8500 chtějí dát WM6 ROM z typhoonu a pak se mě ptají, jak si tam dát původní (no, mrtvej Vysmátý ). Takže tak.

Teď nevím u koho jsem viděl příspěvek ohledně záloh a neobnovených sériových čísel - tomu se akorát směju. Jsou SPBackup a nebo Sprite Backup. Obnoví vše, podobně jako NVBackup na PALM OS. V případě Sprite Backup se však musí trochu prostudovat manuál, aby dotyčný zjistil, co které zaškrtávátko dělá a co se stane, když se odškrtne a pak se nezazálohuje.
Jak na E2 s NVBackup, tak na Qtek 8500 - v obou případech je obnovení vždy do původního stavu. Žádná chybějící registrace či nastavení.


n3o21 napsal:

WM je idealni pro vyvojare, protoze to muze byt i sebevetsi blb, a dokaze tvorit aplikace.

Nevím zda to je dobře či špatně. Ale položím jinou otázku - proč by měla být tvorba aplikací tedy těžší (aby to nezvládnul byť i sebevětší blb)? To aplikace mají tvořit pouze nějací "šílenci" co mají v malíku vše od C++ přes ovládání vrtulníku skrze analogové hodinky po AS400? To má být pro dobrý pocit? Elita? Aplikace by tedy měla vytvářet nějaká ta čistá rasa? A holt třeba WYSIWYG je prostě horší než nějaký tupý psaní kódu a to jenom proto, že to je snadný?


n3o21 napsal:

Njn.. ale PalmOS musis do stavu rozsypani uvest, zatimco Win si to zaridi zcela automaticky Radostný
Kdyz jednou udelam stabilni konfiguraci, ma to fungovat, a ne fungovat 2 mesice a pak pomalicku prestavat... Takze asi tolik Machr

Pokud ani do POS ani do WM nic nepřiinstalovávám, oba systémy chodí bez problému stejně dlouho. Pokud do obou budu něco instalovat, půjdou hůř a hůř Mrkající Pokud nemám zálohu, nestěžuju si. Pokud zálohu mám, obnovím a také si nestěžuju

Ad unicode - zde se zastanu PALM OS. Nevím kolik lidí unicode zde skutečně potřebuje. Přijde mi to, jako že prostě není nějaká funkce a ačkoliv jí nepotřebuju, tak je špatné že není. A hotovo.
Pokud někdo píše latinkou, nemá problém. Kolik z vás ale denně přijímá emaily třeba v japonštině nebo podobném jazyku? Takže tak. Pokud bych nepřijímal, absence UNICODE by mi v POS byla naprosto lhostejná. Nepotřebuju fci, kterou nevyužiju. Jelikož to potřebuju, holt nainstaluju CJKOS (jsou i další) a mastím. A snapper k tomu nepotřebuju. Prostě si tam dám to, co mi vyhovuje.

Opravdu by nebylo od věci, kdyby si uživatelé obou pomyslných táborů vyměnili třeba na půl roku svoje zařízení a teprve pak začali psát kritiku (zápornou či kladnou) na ten konkurenční OS. Pokud kdosi cosi píše pouze na základě doslechu a uvádí to jako vlastní zkušenost, neměl by asi vést diskuzi. S inteligentním člověkem se dá vést rozumná diskuze, bez ohledu na jeho úhel pohledu. S blbcem je to bohužel jinak.


edit: dost mě zajímá, kolik ze zde diskutujících má dlouhodobé zkušenosti s POS a WM Mrkající
U tondapirko mi zatím přijde, že zkušenost je pouze s jedním OS.
_________________
Sony Ericsson
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Skorpi
viceadmirál
viceadmirál


Registrace: 24.3. 2005
Příspěvky: 497
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: st 03. říjen, 2007 8:08    Předmět: Citovat

To jsou prispevky svou delkou hodne temer clanku. Tak uz to nereste, stejne je to jedno, kazdy si vybereme co chceme a je to.
_________________
HP Pre3, Vodafone
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
radekr
nováček
nováček


Registrace: 12.9. 2007
Příspěvky: 8

PříspěvekZaslal: st 03. říjen, 2007 9:02    Předmět: Citovat

VDC napsal:
Nebudu do týhle diskuse zasahovat dalším výkřikem, že Palm OS je lepší, každej si tu totiž hájí to, co jemu vyhovuje. Jen si neodpustím okomentovat tuhle část příspěvku. Mejly v čtu ve Snapper Mailu a s kódováním problémy nemám a Opera mini mi načítá stránky tak rychle, že si na to klidně počkám, takže tahle výtka neobstojí Mrkající

Můžu vědět jaká verze Opery mini a v jakým prostředí? Od IBM? Mě ta Opera pořád padala. Tak kdyby byl nějaký typ jak na to, bylo by to moc fajn Radostný
_________________
Treo 680
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
lemik
kormidelník
kormidelník


Registrace: 2.2. 2005
Příspěvky: 252

PříspěvekZaslal: st 03. říjen, 2007 13:21    Předmět: Citovat

jacktalking napsal:
A kvůli tomu že tam bylo víc nastavení, radši to nechtěl. A taková osoba se pak (s prominutím) se*e do diskuzí ohledně WM či PALM OS a hází tam svoje "postřehy dlouhodobého uživatele" Pochybující


Nehodlám se zde přít s někým, kdo nepochopil proč jsem reagoval.... Co se dlouhodobé používaní týče, tak Palm již brzy 5 let a WM cca 3 měsíce (Samsung i600). Bohužel, již téměř 2 roky musím sem tam kolegům, kteří nejsou schopni pochopit jednoduchost WM, nastavovat jejich TyTNy, Varia, MDA III, Samsungy. Ti co u nás mají Palm OS stroje, ta o těch nevím.

Osobně jsem WM přemýšlel již mnohokrát, ale opravdu mě to kolečko odrazuje Radostný
_________________
Odborník nemůže rozumět všemu, je omezovaný svým oborem. Kdo není v ničem odborníkem, není ničím omezován...

BTW: TX a Treo 650
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Fockewulfik
kormidelník
kormidelník


Registrace: 18.2. 2007
Příspěvky: 274
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: st 03. říjen, 2007 14:36    Předmět: Citovat

Kámoš měl acer n310 a druhý měl fujitsu siemens 420......ale proč to říkám:během vyučování cca. 6hodin udělali soft reset dohromady vícekrát než já za měsíc a to hnedka po Hotsync ,když jsem chtěl vyzkoušet nějakou aplikaci a ta se tak trochu ...prostě fatal exception.....a hard reset tak jedenkrát denně oba dva.....ale jeden den byl rekord desetkrát......ale oni pořád že Palm je však víte co......a já že Wokna jsou na tak asi nejmíň 3 věci....Palm ist, Palm ist über Wokna....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky Yahoo Messenger
nox
>> moderátor <<
>> moderátor <<


Registrace: 1.2. 2005
Příspěvky: 626

PříspěvekZaslal: st 03. říjen, 2007 15:54    Předmět: Odpoved Citovat

jacktalking: S tim unicode to doufam nemyslis vazne, potrebuje ho prece kazdej kdo chce cist web a mail v cestine. To zvlada pokud vim pouze Opera a tusim snappermail, ale jiny softy jsou pri pouziti unicode vyrizeny.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
masoxCZ
*** admirál ***
*** admirál ***


Registrace: 9.2. 2007
Příspěvky: 939

PříspěvekZaslal: st 03. říjen, 2007 16:04    Předmět: Citovat

radekr napsal:
Můžu vědět jaká verze Opery mini a v jakým prostředí? Od IBM? Mě ta Opera pořád padala. Tak kdyby byl nějaký typ jak na to, bylo by to moc fajn Radostný


Opera mini 3.1.7196, Java IBM 5.7.2, lokalizace malá RedGrep Locale.
Skoč si do nastavení Javy (Prefs / Others / IBM Java VM) a nastav si Global preferences (jde to i jednotlivě, ale všechno mi líp běhá když následující platí pro všechny):
Double buffering zapnuto
Hi-res coordinates zapnuto
Memory maximum alespoň 4MB (mám nastaveno 8MB)
Maximum Java thread stack 32KB

mini Opera 4beta2 mi padala, ale to je 14 dní z5 a znovu jsem zatím nezkoušel.
_________________
UTFG "Jak se správně ptát" !!!
... Peace through superior firepower.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
masoxCZ
*** admirál ***
*** admirál ***


Registrace: 9.2. 2007
Příspěvky: 939

PříspěvekZaslal: st 03. říjen, 2007 16:08    Předmět: Citovat

A jinak co se mě týče...
PalmOS používám už ani nevím od kdy, první zařízení byl m505.
MSWM jsem měl první PPC2000 na iPaqu H3130, ten mi vydržel 2,5 roku, od té doby jsem stabilně palmista a PPC/WM mi přijdou do ruky "jen" na firemních zařízeních pro vývoj (několik modelů iPaqů, několik FSC, v poslední době 2 modely HTC a HP). A i když technicky WM považuju za systém modernější a narozdíl od stávající podoby PalmOSu za perspektivní, POS je mi příjemnější. Jen božuhell skončil jako slepá ulička.
_________________
UTFG "Jak se správně ptát" !!!
... Peace through superior firepower.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
n3o21
nováček
nováček


Registrace: 3.11. 2005
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: st 03. říjen, 2007 19:39    Předmět: Citovat

jacktalking napsal:

n3o21 napsal:

Vrcholem je ze samotny system neumi s registrem pracovat, sam si ho poskodi, a muzete vesele delat HardReset.

Byl by nějaký konkrétní příklad? Já mám spíš zkušenost s tím, že po resetu mi u předchozího zařízení docházelo k smazání unsaved preferences. A WM to jistě nebylo. Ano, dokud nebude mít každý SW vlastní konfiugrační soubor, pak poškození preferencí či registrů (nebo čehokoliv jiného) bude mít za následek přeinstalaci.
Ad linkovaný článek: Fujitsu-Siemens Pocket Loox N520 standardně WM6 nemá. Nevím zda se situace změnila (jsem delší dobu mimo dění), ale oficiálně to nevyšlo. Pokud si někdo do zařízení fikne něco neoficiálního, něco zbastleného na xda, pak si za problémy může sám. Holt jsou lidi, co si do Qteku 8500 chtějí dát WM6 ROM z typhoonu a pak se mě ptají, jak si tam dát původní (no, mrtvej Vysmátý ). Takže tak.

Mno, s WM5 to bylo jeste horsi, jak pisu v clanku... kdyz tam mel WM5, tak mu neslo poradne ani GPS... A ten WM6 update je originalni, zakoupeny pres Loox Choice tusim. Neni to zadna neoficialni ROM. Ale je pravda ze je to problem konkretniho modelu, za nefunkcnost WM5. Jinak WM6 jsou sviznejsi i pri 108MHz (podtaktovano), nez WM5 pri 416MHz (myslim tim system jako takovy, ne nacitani aplikaci)


jacktalking napsal:

n3o21 napsal:

WM je idealni pro vyvojare, protoze to muze byt i sebevetsi blb, a dokaze tvorit aplikace.

Nevím zda to je dobře či špatně. Ale položím jinou otázku - proč by měla být tvorba aplikací tedy těžší (aby to nezvládnul byť i sebevětší blb)? To aplikace mají tvořit pouze nějací "šílenci" co mají v malíku vše od C++ přes ovládání vrtulníku skrze analogové hodinky po AS400? To má být pro dobrý pocit? Elita? Aplikace by tedy měla vytvářet nějaká ta čistá rasa? A holt třeba WYSIWYG je prostě horší než nějaký tupý psaní kódu a to jenom proto, že to je snadný?

To sem naopak uvadel jako vyhodu WM ;-) Protoze kdyz chybi nejaka uplne jednoducha palikace, muzu si ji napsat sam. A pro podniky to umoznuje jednoducvhou tvorbu vlastnich aplikaci... Proto tvrdim ze je vhodny pro vyvojare

jacktalking napsal:

n3o21 napsal:

Njn.. ale PalmOS musis do stavu rozsypani uvest, zatimco Win si to zaridi zcela automaticky Radostný
Kdyz jednou udelam stabilni konfiguraci, ma to fungovat, a ne fungovat 2 mesice a pak pomalicku prestavat... Takze asi tolik Machr

Pokud ani do POS ani do WM nic nepřiinstalovávám, oba systémy chodí bez problému stejně dlouho. Pokud do obou budu něco instalovat, půjdou hůř a hůř Mrkající Pokud nemám zálohu, nestěžuju si. Pokud zálohu mám, obnovím a také si nestěžuju


Zvlastni... Treba na toom Looxu 520 byla stabilni konfigurace... v podstate TotalCommander, asi 3 hry, Opera, a tj pomalu vsechno. Proc teda po 3 mesicich zacina odchazet system? i s puvodni WM 5.0 ROM? :/ nejaky zvlastni.
Obecne na me maji Win produkty jakousi alergii, minuly tyden se mi pul dne instalovalo Vidual Studio 2005 na 2,4Ghz celeru s 1GB RAM... to by myslim taky nemelo, a to ty visty spoustim minimalne... (2x do mesice?) Proste na me maj alergii, a jakmile se toho dostknu, tak se to podela, no Vysmátý

Win se proste zahadnym zpusobem sami nici... a podle vseho sledovani jsou na vine prave podelane registry (a nikdy jsem do nich nezasahoval, naposledy nekdy ve Win98, kdyz jsme si hral).
Ty registry jsou az zbytecne komplikovany. Pak vznikaj podobny chyby. Podle me nebyt tyhle bolistky, tak je i ten kapesni Win stabilni.


Tahle diskuze ma porad stejnej smer... taky sem musel prihodit trosku, protoze moje nedavno zazite peklo s WM sem musel okomentovat. Koncim v tyhle diskuzi...
WMckarovi tezko vysvetlim ze je PalmOS porad v soucasne dobe pro uzivatele lepsi volba... A opak mi taky nikdo nevysvetli, protoze mam svoje zkusenosti (sice znam WM az od verze 2003 a vyssi, ale mysli ze je to jedno)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky MSN Messenger
VDC
>> redaktor <<
>> redaktor <<


Registrace: 4.2. 2005
Příspěvky: 73

PříspěvekZaslal: st 03. říjen, 2007 19:51    Předmět: Citovat

Přečetl jsem si tu jacktalkingovu esej a musím říct, že tolik energie bych do reakce nikdy v životě nevložil Pobavený V týhle diskusi, stejně jako v jiných podobných je to zase o tom, že KDO CHCE PSA JÍST, HŮLKY SI VŽDYCKY NAJDE Mrkající Pobavený Tak už se na to pojďte vy**** Mrkající

radekr napsal:

Můžu vědět jaká verze Opery mini a v jakým prostředí? Od IBM? Mě ta Opera pořád padala. Tak kdyby byl nějaký typ jak na to, bylo by to moc fajn Radostný


Dlouho jsem se Opeře mini bránil z toho důvodu, že zasvinit si u trea 650 více jak 2 MB paměti javou se mi prostě nechtělo. Pak jsem ale vyzkoušel Hawkovo řešení, to jest spouštění Opery mini z karty spolu s Javou a od tý doby to používám je to naprosto stabilní a rychlý. Koukni na to sem a nebo sem.
Tam se dozvíš jak na to.
_________________
PAjDA.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
pavelbures
nováček
nováček


Registrace: 4.8. 2005
Příspěvky: 50

PříspěvekZaslal: st 03. říjen, 2007 20:13    Předmět: Citovat

Fockewulfik napsal:
Kámoš měl acer n310 a druhý měl fujitsu siemens 420......ale proč to říkám:během vyučování cca. 6hodin udělali soft reset dohromady vícekrát než já za měsíc a to hnedka po Hotsync ,když jsem chtěl vyzkoušet nějakou aplikaci a ta se tak trochu ...prostě fatal exception.....a hard reset tak jedenkrát denně oba dva.....ale jeden den byl rekord desetkrát......ale oni pořád že Palm je však víte co......a já že Wokna jsou na tak asi nejmíň 3 věci....Palm ist, Palm ist über Wokna....

Pokud by Vaši spolužáci měli zájem o rychlokurz "Jak mít funkční a stabilní PDA", klidně jim dejte na mě kontakt Radostný
Zrovna nedávno jsem jedné slečně s Treem vysvětloval, že Palm prostě neudejchá když se mu zaplní i ten poslední volný bajtík paměti...
_________________
Vlastním: HP iPaq hx4700 (WM5), Nokia e61
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Fockewulfik
kormidelník
kormidelník


Registrace: 18.2. 2007
Příspěvky: 274
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: čt 04. říjen, 2007 6:42    Předmět: Citovat

Tak ten jeden už prodal acer a ten druhý chce prodat looxe...Vysmátý
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky Yahoo Messenger
masoxCZ
*** admirál ***
*** admirál ***


Registrace: 9.2. 2007
Příspěvky: 939

PříspěvekZaslal: pá 05. říjen, 2007 11:38    Předmět: Citovat

BTW ještě stručně k registrům ...
podle mně největší chybou je, že se do nich ukládají provozní stavy, resp. žeMS registry nerozdělil na nazvěme je třeba "konfigurační" (kam by se ukládaly parametry aplikací vztahující se k instalaci) a "provozní" (pro uložení třeba uživatelských konfigurací, poslední živé konfigurace systému a podobně).
Stromová struktura a standardní mechanismus pro práci s ní jako součást systému považuju za krok správným směrem, ale v důsledku toho že se to všechno hrne na jednu hromadu včetně často se měnícího obsahu, dochází pod microsoftím souborovým systémem k jejich fragmentaci. Ta má spolu s faktem, že se to musí při bootu pročítat všechno, za následek právě to že start a všechno co se registrů týká se s časem uplynulým od instalace zpomaluje až k nepoužitelnosti. W3.11 tímhle "kupodivu" netrpěly.
Na druhou stranu, chybka v tom standardním mechanismu je smrtící pro celý systém Radostný
Kromě toho, tím že je to všechno na hromadě, v případě že není ošetřeno aby aplikace a uživatel mohli jen tam kam to pro ně má smysl, hrozí že se snadno hrábne kam se nemá. A domeček z karet se nezadržitelně prohroutí až k hardresetu Radostný
_________________
UTFG "Jak se správně ptát" !!!
... Peace through superior firepower.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
jacktalking
*** admirál ***
*** admirál ***


Registrace: 12.8. 2005
Příspěvky: 719

PříspěvekZaslal: pá 05. říjen, 2007 22:37    Předmět: Citovat

masoxCZ: MS může registry rozdělit jak chce. Klidně tak jak jsi říkal. Jenže to samo o sobě bude k ničemu. Proč? Záleží na vývojářích aplikací. Pokud prostě bude prase (mám akorát deja vu), jeho program si bude ukládat mimo to místo, kam by měl (třeba mimo ty uživatelské konfigurace). Už teď jsou registry rozděleny Current Config, Local Machine,..... Jenže aplikace si svoje údaje ukládají kam chtějí. Jak na PC tak i v PDA. V tom je kámen úrazu. Můžeš na to udělat jakejkoliv novej systém, ale pokud je vývojář blb, tak ani ten nejlepší systém mu v tom být blbem nezabrání.
Mimo to, nevidím v tom rozdílu mezi již zmiňovaným saved preferences a těma registrama. Je to na jedno brdo. Souhlasím ale i s tím, že registry je snadnější upravovat, než ony saved preferences..
_________________
Sony Ericsson
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PalmHelp.cz -> Palm OS Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Reklama / Ceník
Vstup pro inzerenty




 


Doporučte nás | Webmaster | Hledání | Statistiky | Syndikační kanály | Právní ujednání | Ochrana osobních údajů



PalmHelp (www.PalmHelp.cz), informace nejen ze světa webOS a Palm OS, asistenční služby uživatelům produktů Palm. ISSN 1801-9412